·472 syf.····Okunma: 14 Nisan 2026 18:49 "Kör birini renklerin varlığına inandırabilirdiniz belki ama kendi elleriyle gözlerini kapatan birini gökkuşağının güzelliğine inandıramazsınız."
- SPOILER İÇERİR -
Kitap balonun olduğu kısımdan itibaren başlıyor. Efes ile tanışıyoruz. Bazı yorumlarda Safir'in fazla abarttığını yazmışlar ama katılmıyorum. Efes yani Milas kendini hem yanlış tanıtmış hem de baya yalan söylemiş. Üzgünüm ama Milas gerçekten yalancı biri, annesinin ölümünü kabullenememiş olsa da sürekli yalan söylediği gerçeğini değiştirmiyor.
Ayrıca kızın ailesi çok despot bu durumda kafaya takması çok normal. Kızın babası gerçekten iğrenç biri. Allahtan annesi kitabın sonunda da olsa neyin ne olduğunu anlayıp çocukları için savaşıyor.
İlber çok boş bir karakterdi, Safir'e yaptıklarını, söylediklerini unutup bi de aldattın mı beni demen... Gereksiz yer kaplamış kitapta.
Mona, Safir'e neden yaşadıklarını anlatmadın, yalan söyledin diye kızıyor ama kendisinin hayatı tamamen yalanmış. Kendine bakmayıp Safir'e laf yapması cidden komedi gibiydi.
İlk kitaptaki gibi yine bi tık fazla edebiyat yapmışlar. Kitap ortalarında çok sıktı. Sonlara doğru heyecanı geri geldi. Beğendim mi beğenmedim mi bilemiyorum.