2026 32. kitabı
Okunma: 14 Nisan 2026 20:25
Selam Alchemised açık ara bu yılın favorisi benim için. Onun dünyasına konuk olmaktan,onun karakterleriyle tanişmaktan aşırı keyif aldım. Ve kesinlikle beklentimin üstüne çıktı. Hikayeye ilk başladığımda her şey bitmiş, tüm iyiler yenilmiş ve baş karakterin olduğu durum felaket. Bu kitap 1088 sayfa ne anlatmış olabilir ki derken öyle bir kalkış yapıp ilerliyoruz ki hikayeye sayfalar akıp gidiyor. Yazar hikayeyi 3 kısımda anlatıyor. İlk kısım savaş bitmiş ve sonuçlarıyla katlaniliyorken... 2. Kısım geçmişe gidip bi dört yıl önceden geliyoruz.. Ve son kısım ve benim en çok korktuğum yer olan 3.kisim var ki tekrar başa dönüp hikayeye devam ediyoruz... Helena ve Kaine bu hikayenin baş karakterleri. Bir sıfacı, biri katil... Ve ikisi de düşman Ama gerçekten öyle mi....? Helena öylesine zeki, sadık, korkusuz, güçlü biri ki ve de çalışkan.. Durmadan sadece üretiyor. Buna rağmen görünmez ve harçanılabilinir. Ve bu durum beni o kadar üzüyor ki.. Kaine ise... iki tarafında tüm yükünü sırtlanmış yine de tüm eziyete katlanan sadece ve sadece Helena'yı gören biri.. Son zamanların en iyi simyacısı Helena kendi zihnine hapsolmuş, tüm direniş dostları öldürülmüş, güçleri bastırılmış kötülük son sürat hüküm sürüyordu. Ve Paladya Ölüm Büyücüsünun kontrolüne geçmişti. Genç kadının zihninde hapsettikleri ise herkesçe bir sırdır. Ve bu sırrı çözmekte uzman olan kişi ise Yüce İnfazcı. Helena kendini, zihnini Yüce Infazcıdan korumaliydi zira kendisinin bile bilmediği gerçekler her şeyin sonu olabilir geçmişte sevdiklerine zarar verebilirdi. Fakat güçl2ü bir zihin okuyucusu olan Infazcidan nasıl korunacakti. Her şey bitmiş gibi gözüküyordu ama asıl savaş daha yeni başlıyordu. "Eli.Sol eli yanıyordu. Yüzük. Kalbi tekledi. Kaine onu arıyordu. Onun için gelecekti. Hep gelirdi. Fakat Helena bunu düşünemezdi. Unutması gerekiyordu. Eğer hatirlarsa ve sorgulanırsa, Kaine'i bulurlardı. Kaine onu bulursa, anlardı. Bekleyebilirdi. Dayan. Kırılmayacağına söz verdin."
AlchemisedSenLinYu · Del Rey · 2025266 okunma