Pera Palas'ta On Bir Gece - Kayahan Demir
Merhaba, bebişim uyurken kitap okumaya çalıştığım doğrudur bu kitap o kısacık zamanların kurtarıcısı oldu diyebilirim. Kısa ama kurgusu çok iyi bir polisiyeydi. Yazardan ilk kez bir kitap okudum kendisi ödül de almış ve korku,gerilim türünde radyo yayını falan da yapıyormuş. Kitabın dili birazcık basitti bu yüzden beni yormadı çok çabuk bitirdim. Başta basit bir şey çıkacak galiba derken sonu gerçekten hiç beklemediğim bir şekilde bitti,güzeldi. Agatha Christie hayranı olan biri olarak onun da kitapta yer alması beni ayrıca mutlu etti
Konusu : Agatha Christie bir gün gizemli bir şekilde kaybolur ve on bir gün kendisinden haber alınamaz daha sonra arabası ağaçlara çarpmış bir şekilde göl kenarında bulunur. Yazar bu on bir günle ilgili hiçbir şey hatırlamıyordur. ( bu kısım yaşanmış ) Yıllar sonra bununla ilgili çekilecek filmde oynamak için İstanbul Pera Palas otele gelir. Fakat işler değişir ve kendini bir anda filmin içinde, gerçekle kurmacanın iç içe geçtiği karanlık bir oyunun ortasında bulur. Senaryoda işlenmesi gereken cinayetler, birer birer gerçek hayatta işlenmeye başladığında işler kontrolden çıkar.