2026 25. kitabı
Okunma: 15 Nisan 2026 08:52
‘Love by number’ serisinin üçüncü ve son kitabında, (arkakapakyazısı) “Cesur ve fevri hareketleriyle adeta bir bela mıknatısı olan Juliana Fiori, alışılmış İngiliz hanımefendilerinden farklıdır. Sosyetenin kurallarına göre yaşamaya hiç niyeti yoktur: aklına geleni söyler, insanlar onu onaylayacak diye istemediği şeyler yapacağı durumlara girmez, canını sıkanın suratının ortasına yumruğu indirebilir. Skandallara meyilli tavırları onu Londra’nın en popüler dedikodu malzemesi yapmıştır. Leighton Dükü Simon Pearson’ın ise hayatında en son istediği şey adının skandallara karışmasıdır. Adını ve unvanını lekesiz tutmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olan dük, sırlarını açık etmemek için herkesle mesafelidir. Ancak bir akşam katıldığı davetten evine dönmek için bindiği arabasında saklanmış Juliana’yla karşılaştığında, o güne kadar sahip olup koruduğu her şeyi riske etmek pahasına, bu güzel kadına adab-ı muaşeretle ilgili bir ders vermeye karar verir. Juliana’nın ise düke öğretmeyi planladığı başka şeyler vardır.” St. John kardeşlerin, varlığını sonradan öğrendikleri ele avuca sığmaz kız kardeşleri Juliana ile, sosyetenin, soğuk tavırları, toplum kurallarına ve aile itibarına düşkünlüğüyle ‘Kibirli Dük’ olarak andığı Leighton Dükü Simon’ın yolu sürekli kesişiyordu. Nick ve Gabriel’le olan arkadaşlığı!! nedeniyle de her seferine Juliana’yı sebep olduğu bir karmaşadan kurtarmak zorunda kalıyordu her ne hikmetse. Gizlice dükün arabasına binmeler, gün ortasında nehre düşüp dük tarafından kurtarılmalar, onlar için rutin olaylardı. İlişkiler ve toplum kuralları konularındaki zıt görüşleri nedeni ile birbirlerinden uzak durmaya çalışıyorlardı görünüşte. Ama, kaçtığın ne varsa seni bulur hesabı, sık sık görüşüyor, istemsizce birbirlerine çekiliyorlardı. Juliana’nın teşvikiyle girdikleri bahis de tuzu biberi olmuştu tüm bunların. Simon, kız kardeşinin yarattığı skandal ortaya çıktığında yaşanacak sonuçlardan kurtulmak için iyi bir plan yapmış ve uygulamaya da başlamıştı. Fakat evdeki hesabın çarşıya uyduğu nerde görülmüş ki burada da uysun. Hem kader, hem da birbirlerine karşı hissettikleri çekimin etkisiyle olaylar ikisinin de planlarından farklı ilerliyordu. Tutku mu kazanacaktı? İtibar mı? Aşk yeterli olacak mıydı? Bu sorularla bitirdim kitabı. Başlngıçta oldukça eğlenceli, sonrasında ise duygusal kısımlarına eklenen tutkulu sahnelerle ilerledi öyküsü. Toplumun beklentilerinin, önyargılarının şekillendirmeye çalıştığı hayatlardı okuduklarımız. Çekişmeleri, atışmaları, birbirlerine karşı hissettikleri tutku ve aşk çok tatlıydı. İkisi de güçlü görünen, kararlı, ama içten içe yaralarıyla kırılgan ruhlara sahip karakterlerdi. Bu nedenle de, aralarındaki engelleri ya da farklılıkları aşmak oldukça zor oldu ikisi için de. Çevreden destekleyenlerin de işlerini kolaylaştırması hoşuma gitti. Nefretten aşka güzel bir historical romans kitabıydı. Kendi adıma, yolculuklarını severek okudum kısacası. Böylece, ilk kitap favorim olsa da, üç kitaplık serinin tüm kitaplarını severek okuyup tamamlamış oldum. Bu nedenle de, yazarın dilini, anlatımını da beğendiğim bu seriyi, historical seven 18 yaş üstü okurlara tavsiye ediyor, keyifli okumalar diliyorum. Kitaplarla kalın. (alıntı) “Mavi, güzel gözlerini kısıp Simon’a baktı. “Gizlice dinlemek çok kötü bir davranıştır.” Simon kapıya yaslanarak Juliana’ya yer açtı “Kötü özellikler listeme bunu da ekleyebilirsiniz.” “İngiltere’de hepsini listelemeye yetecek kadar kağıt yoktur.”
Bir Dükün Kalbini Titretecek On Bir SkandalSarah Maclean · Nemesis Kitap · 2017382 okunma