·296 syf.·
2026 31. kitabı
Martin J. Blaser
8.6/10 · 17 okunma
Emre
Sonra hastaneden neden korkuyorsun diyorlar, bakın; "Mart 2010'un sonlarında Peggy ufak bir diş işlemi yaptırdı, nisan ayının ortasında da vefat etti."
Emre
İnanılmaz bir kitap, tamamen bilime olan merakımla keşfetmiştim. Bebek doğumu ve anne arasındaki ilişkiyi o kadar net anlatmış ki her annenin okumasını dilerdim. Mide konusunda gastrit, ülser ve reflüyü birçok çalışma ile destekleyerek uzunca anlatmış. Antibiyotiklerin lüzumsuzluğunu niçinleri ile anlatırken evrimsel değişimimize değinmiş. Virüsleri ve özellikle bakterileri hastalıklarla sınıflandırırken güzel bir dil kullanmış. Çeviri de ayrı güzellikle yapılmış. Kitap bitmeden bitiriş yorumu oldu.
Emre
Süpermarketlerden toplanan etlerin yaklaşık % 87'sinin, enterokok bakterilerinin normal veya antibiyotiğe dirençli biçimlerini içerdiğini buldu; bu bakteriler dışkı bulaştığının bir göstergesidir. (Abd)
Emre
Birçok insan ve hatta bazı doktorlar, antibiyotiğin tedavi için değil de önlem olarak yazıldığını anlamıyor.
Emre
Antibiyotik bir canlı tarafından başka canlılarla mücadele için üretilmiş maddedir.
Emre
Çok ilginç bir şey okudum, şöyle yazmış: "H. pylori'nin biyolojisini ancak "gastrit kötüdür" dogmasına boşverince yeni baştan değerlendirebildim. Evet, H. pylori bazı yetişkinlere çok zarar verebilir ama sonradan anladık ki çocuklarımızın çoğuna çok yararlı da olabilir. Onu ortadan kaldırmak, yarardan çok zarara neden olabilir."
Emre
Uykusuzluk şişmanlatır; aşılar otizme yol açar; genetik mühendislik ürünü buğday türleri insan bağırsağını zehirler ve daha başkaları.