2026 30. kitabı
Bugün biraz farklı bir kitaptan bahsetmek istiyorum. Bilge Sayın’ın kaleminden çıkan Mümessil, aslında hepimizin hastane koridorlarında, doktor kapılarında o elinde siyah çantasıyla gördüğümüz, her zaman şık ve enerjik durmaya çalışan o insanların görünmeyen dünyasını anlatıyor. Ama sakın sadece mesleki bir kitap sanmayın; bu bildiğiniz bir “insan” mücadelesi. Bazen bir kitap alırsın, kapağına bakınca bile içinde seni bekleyen bir hikaye olduğunu anlarsın ya... Mümessil tam olarak öyle bir kitap oldu benim için.her gün gördüğümüz ama aslında pek de bilmediğimiz o dünyayı o kadar içten anlatmış ki, kendimi kaptırmamam imkansızdı. Sadece bir meslek hikayesi değil, aslında hepimizin bir şeyleri “temsil” ettiği o hayata dair çok sahici şeyler var içinde. Aslında hepimizin bir şekilde aşina olduğu, hastanelerde veya yollarda o siyah çantasıyla hızlı hızlı yürürken gördüğümüz o insanların dünyasına giriyoruz bu kez. Ama öyle dışarıdan göründüğü gibi değil; işin mutfağını, o çantanın gerçek ağırlığını ve her gün gidilen kilometrelerin ardındaki hikayeyi okuyoruz. Okurken şunu fark ettim; aslında hepimiz birer “mümessiliz.” Kimi zaman ailemizi, kimi zaman işimizi, kimi zaman da sadece kendi hayallerimizi temsil ediyoruz. Bilge Sayın’ın kalemi o kadar samimi ve bizden ki, sanki karşılıklı kahve içiyormuşuz da o bana bu dünyayı anlatıyormuş gibi hissettim. Mesleki bir kitap gibi durabilir ama aslında bildiğin “insan” hikayesi bu. Hayaller, hayal kırıklıkları ve o bitmek bilmeyen mücadele azmi... Özellikle her gün yeni bir kapıyı çalmak zorunda olanların, kendi yolunu çizmeye çalışanların bu kitapta kendinden çok şey bulacağına eminim. Işığıyla, kapağıyla tam bir başucu kitabı olmuş. Sahada olmanın, yollarda olmanın ve en önemlisi "kendin kalarak" temsil etmenin hikayesi bu... Eğer bu aralar sizi yormayacak ama bittiğinde de üzerine düşündürecek bir şeyler arıyorsanız, bu kitaba mutlaka bakın derim. Daha fazla detay verip büyüsünü bozmak istemiyorum ama kitaplığınızda mutlaka bir yer açın derim. Şiddetle tavsiyemdir!
MümessilBilge Sayın · İkinci Adam Yayınları · 202623 okunma