Ikinci kitap ne zaman?
2026 45. kitabı
Okunma: 15 Nisan 2026 18:01
Benim için bir kitapta vatan aşkını hissedebiliyorsam, o kitap gerçek bir "Asker/Polis Kurgusu"dur. İster Polis Özel Harekat olsun ister asker, o ruhu hissetmek bambaşka. Aslıcan Demir, Kartal İhtilali ile bu ruhu iliklerime kadar hissettirdi. Kitap Hakkında Genel İzlenimlerim Kitabı aslında konusunun ciddiyetinden dolayı büyük bir umutla almıştım. Kutulu seti, şömizi, sert kapağı ve özel kesim ayracıyla görsel bir şölen sunuyordu; ama dürüst olmam gerekirse, güzelliğine aldanıp içeriğin zayıf çıkmasından korkmuştum. Ancak ilk sayfayı açtığım an o korkum dağıldı. Yazarın daha ilk sayfalarda "Ajan değil, istihbarat görevlisi" vurgusu yapması beni benden aldı. Genelde bu tür kurgularda bu kavramlar karıştırılır ama yazarın bu titizliği, konuya ne kadar hakim olduğunu gösteriyor. Troplar • Nefretten Aşka mı? -Bence aşkın olduğu yerde nefret mümkün değildir. Aralarındaki o çekişmeyi başta nefret sandılar ama aslında birbirlerinin yaralarını deşiyorlardı. Asena aslında nefret de etmiyordu, içten içe sadece bağışlamak istiyordu. Aralarındaki o kopamama hali çok derindi. • Yıllar Sonra Karşılaşma: -Bu kısım beni çok düşündürdü. Baybars tanıyamadı, Asena ise kitabın ortasında onun kim olduğunu anladı ama başlarına gelenlerden bunu düşünecek vakti bile olmadı. • Mizah ve Dram Dengesi: -Konunun ağırlığına rağmen mizah tam kıvamındaydı. Taha asla sinir bozucu değildi, timin bir aile olduğunu hissettirdi. Üniforma varken ciddi, sivilken samimiydiler. Dram kısmına gelirsek... Ağlamaktan bir hal oldum. Özellikle son iki bölüm beni resmen bitirdi. Bazı okurlar Asena’nın ciddiyetsiz tavırlarından şikayet etmiş ama ben buna katılmıyorum. O kadın, yaşadığı acıları bu şekilde maskeliyor. Her şey tam dozundaydı. Sonuç Dehşet bir kitaptı! Üç günde, her sahnesini hazmede hazmede okudum. Yazım dili o kadar akıcı ki, varsa bile hatalar gözünüze çarpmıyor. Baybars’ın gidişinin altındaki o büyük sırrı ve gizli adamın kim olduğunu çok merak ediyorum. Umarım ikinci kitapta aralarındaki uçurumlar daha fazla derinleşmeden gerçekler ortaya çıkar. İkinci kitap acilen gelmeli! KARTAL İHTİLALİ OKUR SORULARI (Kitapdan) Favori erkek karakteriniz kimdir ve neden? Baybars - Çünkü gizemlerle ve sırlarla dolu bir karakter olması beni çok çekti. Favori kadın karakteriniz kimdir ve neden? Elfida Asena - "Güçlü kadın" profilini sonuna kadar doldurduğu için. En çok güldüğünüz sahne? Taha’nın olduğu o neşeli bölümler. En çok ağladığınız sahne? Kitabın son iki bölümü... Kitap boyunca sizi en çok sarsan gerçek nedir? İlk kitapta beni aşırı şoke eden bir şey olmadı aslında. Yasemin'in gitme sebebini az çok tahmin ediyordum; Behçet'in suskunluğu, Yasemin'in aslında kötü biri olmadığını hissettiriyordu zaten. Sadece bu son, onlara hiç yakışmadı... Favori sahneniz? Asena’nın, Baybars’ın kim olduğunu anladığı o an. Favori karakteriniz? İrem. Kartal İhtilali’nin size hissettirdikleri nelerdir? Tek kelimeyle: VATAN. Puanım: 10/10
Kartal İhtilaliAslıcan Demir · Vera Kitap · 202556 okunma