2026 12. kitabı
Okunma: 15 Nisan 2026 21:18
Eseri okumaya başlarken tüm olağanların dışına çıkarak yazar hikayenin sonunda ne olacağını söylüyor ve büyük bir iddia ortaya koyarak bunu bilmemize rağmen okurken heyecanımızın kaybolmayacağını belirtir. Gerçekten de dediği gibi o heyecan içimizden hiç eksik olmaz ve merakla olayların neye varacağını bekleriz. Başlarda hikayeye girişte yazar gerekli olan her şeyi söyleyip, sohbet havasında da konuşarak eseri bize özetlediği için söyleyecek çok bir şey kalmasa da kendim kısa bir özet yapacak olursam; Konakta geçen olayda bir kadının(Behice) kendisinden yaşça küçük olan birisine(Sıtkı) aşık olup, bunu takıntı derecesine getirerek, aşkı için çeşitli entrikalara başvurarak elde etmeye çalışması ve her türlü planına,oyununa ve entrikalarına rağmen sevdiği Sıtkı’nın ona karşılık vermemesini konu edinir. Diğer taraftan ise aşkına sahip çıkan ve sadıklıkları bakımından örnek bir çift olan Sıtkı ve Sinesaf aşkı ise ayrı bir güzel ancak hikayenin kısa olması ve çoğunda Behice’nin entrikalarıyla geçmesi onların aşkını kısmende olsa arka planda kalmasına vesile oluyor. Daha çok Sıtkı ve Sinesaf olayı görmek istiyoruz bu da yarım kalmışlık hissi bıraksa da çok güzel bir kurgu yapılarak ortaya böyle güzel bir eser çıkarılmış. Keyifli okumalar.
Ölüm Allah'ın EmriAhmet Mithat Efendi · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20242,296 okunma