Bir eğitimci olarak kendimi hiç bu kadar çaresiz hissetmemiştim. Konuşacak çok şey var ama biliyorum ki konuşmanın da faydası yok. Sadece susarak kendi içimi kemirebiliyorum.
Duygu ve Düşünce
··1 alıntı·
1 +1'leme
11,5bin Gösterim
Durum hiç dışardan göründüğü gibi değil maalesef öyle bir olay ki içler acısı. İçim kan ağlıyor öyle böyle değil o çocukların canı öğretmenlerin kanı ne bileyim çok zor çok...
Tarifi olmayan bir acı. Hiçbir kelime duygulara denk gelmiyor.
Çaresiz değiliz inşallah ama topyekün ülkemizi baştan aşağı iyileştirmek için çok çalışmaya ve birbirimizi koruyucu sosyal ilişkilerle kuşatmaya ihtiyacımız var. Vefat eden yavrularımız için artık bişey yapamayız ama tekrar etmemesi için kendimizi toparlayıp iyiyi ve güzeli bu toplumun bağrına nakşetmemiz gerek. Siz eğitimcilere ve diğer mesleklerden hepimize bu konuda çok iş düşüyor. İşe susmayarak başlamalı.
Çok konuşup çare bulamadıkça insan çaresizce susup kendine kızmaya başlıyor.
1 yanıtı göster
Bir insan kendi celladını yetiştirir mi düşündükçe hepimizin içi daralıyor
O silahlar nasıl oluyor da gencecik canlarımıza ve o canları güzel günlere hazırlayan öğretmenlere doğrulur? Şaşmamak elde değil.
1 yanıtı göster
Öğretmenlik kutsal bi meslek.. ama öğretmeni saygın gördükleri noktadan aldılar yerin yedi kat altına soktular. Şimdi bu haberleri gören çocuklar nasıl ben öğretmen olup birilerinin hayatına dokunmak istiyorum diyecekler? Bu eğitim sistemini ne zaman düzeltecekler? Ne zaman suç işleyene yaşına bakılmaksızın ceza verilecek? 15 yaşındaki çocukta suç işlediyse cezasını çekmeli diye düşünüyorum. Bazı insanlar düz kötüdür.
Her açıdan çözümüne kavuşturulması gereken bir konu topyekûn güçle hallolur ancak
Ben de bir eğitimci olarak inanın okula dahi gitmek istemiyorum. Ya bizim başımıza da gelirse diye mi bekleyeceğiz. Bir insanın canı bu kadar basit olmamalı.
Hem canımız öğrenciler hem de kendimiz için üzülmekteyiz.
30 yaşındayım. Bizim dönemimizde öğretmenin yaptığı ağır (taciz, dayak) durumları şikayet ettiğimizde öğretmenler atılmaz, üstüne bizi suçlu hissettirip özür diletirlerdi. Şu an tam tersi öğrencilerde var. Hayır, neden dengeyi kuramıyoruz? Neden gerçekten haklıyı haksızı ayırt edemiyoruz? Neden sürekli birilerinin canı yanıyor?
Size yapılan yanlışların mantıklı hiçbir gerekçesi olmaz. Hiçbir öğretmenin öğrencisine şiddet ve dokunması asla kabul edilemez. Ama eğitiminde gün geçtikçe önemini kaybetmesi de artık üzücü olmaktan çıktı. Vicdanı olan herkes toplumun tekrar düzeltilmesi için çaba göstermeli.