2026 23. kitabı
Okunma: 14 Nisan 2026 16:06
Ruhum mezardayken bedenim yaşamış ne yapayım?? Sevgili arkadaşlar bugün size #emilybrontë nin #ugultulutepeler kitabını yorumlamaya geldim..kitap çok akıcı ve ders çıkaracağımız bir kitap.. Kitap ilk bakışta birazcık hikayesi gibi görünse de aslında saplantı sınıf çatışması ve yıkıcı bir intikamını anatomisidir iyilerin her zaman kazanmadığı karakterlerin bencil ve acımasız olduğu bu hikaye insan ruhunun en karanlık köşelerine aydınlatır.. Kitaba gelecek olursak Thrushcross grange adlı bir malikaneyi kiraya şehir dışından gelen Bay lockwood yakınlardaki wuthering height adlı bir malikanede yaşayan ev sahibi Bay heatcliff i iki kez ziyaret eder Lockwoord grangedeki hizmetçi ellen deadenden Heatcliff ve wutherring king hakkında bilgi vermesini ister..Ellen,earnshaw ve linton ailelerinin karmaşık hikayesini anlatır . Bay earnshaw bir beyefendi olup wuthering heightsib sahibidir..Hidley ve caterine adında iki çocuğu vardır ve Heatcliff adında üçüncü bir çocuğu evlat edinmiştir.Hidley hem babasının hem de kız kardeşinin genç heatcliffe çok düşkün olmasından dolayı onu kıskanmaktadır. Babası onu üniversiteye gönderir ve bu süre zarfında Catherine ve Heatcliff son derece yakınlaşır.... Bir gün Nelly le cristine konuşurlar .cristine heatcliffe sevdiğini fakat abisi hidleyin onu nasıl aşağıladığını ve varlıklı olmadığını onun için başka mahallede yaşayan edgar la evlenmek istedigini çünkü onun varlıklı olduğunu söyler..Tabi bunu Heatcliff duyar ve aniden ortadan kaybolur..ama aradan zaman geçer ve geri döner tabiki başka bir şekilde . Heatcliff intikam mi almaya gelmiştir? Cristinenin hayatı nasıl gelişecektir? Hidley bunu evine mi alacaktır? Bunları kitapta gorecegiz
Uğultulu TepelerEmily Brontë · Anonim Yayınları · 201157,8bin okunma