Tutsak Gül,savaşın yıktığı, düzenin çöktüğü karanlık bir dünyada geçiyor. Güç dengelerinin sert olduğu bu evrende ana karakter, kendini bir anda kontrolün tamamen başkasında olduğu bir esaretin içinde buluyor. Ama bu sadece fiziksel bir tutsaklık değil; asıl mesele, zihin ve irade üzerindeki görünmez baskı.
Başta her şey net gibi: güçlü olan var ve zorunda kalan biri. Ama hikâye ilerledikçe bu netlik dağılıyor. İlişki, nefretle başlayan ama zamanla meraka, çekime ve tehlikeli bir yakınlığa dönüşen bir şeye evriliyor. Okurken sürekli şu his var: “Burada olan şey gerçekten aşk mı, yoksa güç dengesizliğinin yarattığı bir bağ mı?”
Kitabın dünyasında politik gerilim ve savaşın etkileri arka planda sürekli hissediliyor ama hikâye asıl odağını karakterlerin arasındaki psikolojik çekime veriyor. Bu yüzden büyük savaş sahnelerinden çok, iki insan arasındaki gerilim daha baskın.
Seni içine çeken bir karanlık atmosfer kuruyor, sürekli bir şey olacakmış gibi hissettiriyor ama asıl vurucu taraf olaylardan çok duyguların ve sınırların bulanıklaşması. Bir noktadan sonra sadece ne olacağını değil, “bunun doğru olup olmadığını” da sorguluyorsun.
Kısacası:
Bir yanda savaş sonrası kaotik bir dünya, diğer yanda esaretle başlayıp kontrol–çekim–çatışma arasında gidip gelen tehlikeli bir ilişki okuyoruz. Ve en sonunda akılda kalan şey olaylar değil, bıraktığı rahatsız edici ama bağımlılık yapan hissi.
️Eğer güçlü dünya kurgu beklentin varsa, fanfic hissi seni rahatsız ediyorsa bu kitap sana hitap etmeyebilir. Ben kitabın bana verdiği her hissi çok sevdim. Hatta bayıldım
Yetişkin ikili arasındaki ilişkiye verdiğim puan 10 üzerinden 10 Ama hikayenin geçtiği evren biraz geri planda kaldigi icin 1 puan kırdım. PUANIM DOKKUUS