·144 syf.····Okunma: 16 Nisan 2026 12:39 Bu kitabı son zamanlarda sıkça görmeye başlamıştım ve merak edip okumak istedim. İncelemelere baktığımda ise puanların oldukça düşük, yorumların da fazlasıyla olumsuz olduğunu gördüm. Bu durum kitaba karşı ister istemez bir önyargı oluşturmama neden oldu.
Ancak kitabı okuduktan sonra bu önyargımın yersiz olduğunu fark ettim. Aksine, kitabın düşündüğümden çok daha etkileyici ve değerli olduğunu söyleyebilirim. Yapılan bazı sert eleştirilerin neden bu kadar yoğun olduğunu açıkçası anlamakta zorlandım. Elbette herkesin düşüncesi farklıdır ve saygı duyulmalıdır; fakat bu kitabın bu kadar düşük puanı hak ettiğini düşünmüyorum.
Ben de bu yüzden puan verirken biraz dengelemek adına yüksek bir puan vermek istedim. Bana göre oldukça başarılı ve okunmaya değer bir eser.
Kitabı okurken özellikle karakterin bakış açısıyla ilerlemenin önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü anlatılan süreç, bir psikolojik tedavi ve iyileşme sürecini içeriyor. Kendi bakış açımızla değerlendirdiğimizde bazı düşünceler bize abartılı gelebilir; ancak her insanın yaşadığı sıkıntılar kendine özgüdür ve küçümsenmemelidir.
Bu nedenle kitabı, karakterin duygularını ve yaşadıklarını anlamaya çalışarak okumak çok daha anlamlı olacaktır. Ben keyif alarak okudum ve herkese tavsiye ederim.