·400 syf.····Okunma: 17 Nisan 2026 01:25 Gelincik Bulvarı
Selamlarrr
Ayyy tam bir rs kurtarıcısı okuyamıyorum mu diyorsunuz açın bir Payelll kitabı silkelenip kendinize gelin Özellikle Gelincik Bulvarı olabilir o açacağınız kitap, zira akıp gidiyor. Hatta vakti olan saatler içerisinde bile bitirebilir. Şimdi gelelim kitabımızın konusuna;
Belgin, Bursa'da çok zengin bir ailenin kızı olarak dünyaya gelmiştir. En azından kendisi böyle bilmektedir ta ki babasının vefatına kadar. Babası kendisine ve ailesine bir mektup, video bırakarak aslında kendi çocuklarının hastanede ölü doğduğunu, ve o gün doğan Belgin' i satın aldığını söylemektedir. Belgin'in gerçek ailesinin ise çocuklarını ölü bildiğini söyler. Bu gerçekten sonra Belgin gerçek ailesini merak edip tanımak ister. Ve o güne kadar İstanbul a gitmemiş olan Belgin İstanbul' a Gelincik Bulvarı'na ailesini tanımaya gelir. İlk başta tereddütleri olsa da ailesine karşı, daha iyi tanımak için mahalleye taşınmak ister. Onu bu yaşına kadar büyüten annesi ve kız kardeşi de onunla birlikte mahalleye taşınır. Mahalleye taşındığı ilk gün, çocuklarla top koşturan mahallenin hurdacısı Asaf'a aşık olur. (Aşık olunmayacak adam da değil hani) Asaf ise Belgin'i gördüğü ilk dakika yıllardır beklediği kadın olduğunu anlar. (İlk görüşte aşk teması bayılırım bayılırım ) kitapta ana karakterler dışında üç çift daha okuyoruz. Benim özellikle favorim Ferdi ve Nalan ikilisi oldu. (Bu ikisine o kadar güldüm ki bir ara gülmekten altıma edeceğim sandım.) Her Payelll kitabında olduğu gibi sıkı dostluk ve aile bağları mevcuttu. Çiftlerin birbirine olan bağları çok güzeldi. ama neden bilmiyorum bu kitabında ben duyguları daha net hissettim, hatta özellikle Belgin' in gerçek ailesiyle ilgili düşündüğü, korktuğu kısımlarda benim gözlerim doldu. kitapta yazarın dikkat çektiği mevzular benim çok hoşuma gitti, bunlardan ilki; hastanelerdeki çocuk satım olaylarıydı, ikincisi ise evlilikte eşlerin maddi açıdan birbirlerine denklik ya da statü derecesini ele almasıydı. Ben kitabı çok beğendim, özellikle kitapta Belgin'in doğum sürecinde yaşadığı o travma beni inanılmaz üzdü. Keza yine kızlarını ilk görüşte tanıyan bir aile okumak benim için muazzam detaylardan biriydi. Ciddi anlamda her duyguyu çok güzel yaşattı, hem üzüldük, hem güldük kiiiii çoğu yerinde kahkahalar attığım bir kitap oldu. Özellikle kadın karakterlerin, ne istediğini net bir şekilde belirtmesi çok hoşuma gitti. Kısaca benim kitapta sevdiğim pek çok ince detay oldu. Özellikle okuyamadığınız dönemlerdeyseniz hemen açın Gelincik Bulvarı'nı okuyun efenimm diyor yorumumu burada kapatıyorum. Hepinize Keyifli Okumalar Dilerim