Rakamsız Matematik kitabını okurken açıkçası başta biraz garip hissettim çünkü isminden dolayı içinde neredeyse hiç sayı olmaması beni şaşırttı. Okumaya devam ettikçe aslında yazarın amacının matematiği işlemlerden çok düşünme biçimi olarak anlatmak olduğunu fark ettim.
Kitapta matematiğin sadece formül çözmek ya da problem yapmak olmadığı anlatılıyor. Günlük hayatta verdiğimiz kararların, kurduğumuz mantığın ve olaylara bakış açımızın da matematikle bağlantılı olduğu gösteriliyor. Bu yönüyle bana matematiğin sandığım kadar uzak ve zor bir şey olmadığını düşündürdü.
Dilinin sade olması kitabı daha rahat okumamı sağladı. Özellikle matematikten çok hoşlanmayan ya da zorlanan biri olsaydım, bu kitabın bakış açımı değiştirebileceğini düşünüyorum. Ama çok ayrıntılı, ileri seviye konular bekleyen biri için biraz basit kalabilir.
Bence Rakamsız Matematik, matematiğe karşı olan önyargıları kırmaya çalışan ve insana “matematik aslında düşündüğümden farklıymış” dedirten bir kitap. Okurken çok keyif aldım.