Merhabalar sevgili kitap severler, nasılsınız?
Bugün sizlere @altinkitaplar @stacyvwillingham’ın kaleminden #karanlıktakikıvılcım romanını tanıtacağım.
Romanın merkezinde Chloe Davis var. Çocukluğunda Louisiana’da yaşadığı kasabada altı genç kızın kaybolmasıyla hayatı altüst olmuş bir kadın. Bu kayıpların sorumlusu olarak babası tutuklanıyor ve Chloe’nin tüm dünyası paramparça oluyor. Yirmi yıl sonra Chloe artık yetişkin, psikolog olarak kendi hayatını kurmaya çalışıyor. Fakat geçmişin gölgeleri peşini bırakmıyor.
Kasabada yeniden genç kızlar kaybolmaya başlayınca, Chloe’nin zihninde eski korkular canlanıyor. Babasının gerçekten suçlu olup olmadığını sorgulamaya başlıyor. Kendi nişanlısı Daniel’den, kardeşi Cooper’a kadar en yakınındaki insanlara bile şüpheyle bakıyor. Xanax şişeleri, alarm sistemleri, şarap kadehleri… hepsi onun güvenlik arayışının sembolleri ama hiçbir şey onu huzura kavuşturmuyor.
Roman boyunca Chloe’nin içsel çatışmalarına tanık oluyoruz. Geçmiş travmalar, babasının suçları ve kasabanın kaybolan kızları. Gerçeklik ile hayal arasındaki çizgi, Chloe’nin zihninde sürekli bir bulanıklık var. Aile bağları ve güven Cooper ile kardeşlik ilişkisi, Daniel ile nişanlılık bağı, hepsi sorgulama altında.
Kasabanın atmosferi de hikâyeyi destekliyor Breaux Bridge, Baton Rouge, Louisiana’nın nemli yazları, festival kalabalıkları ve sessiz mezarlıklar… Hepsi Chloe’nin zihnindeki karanlığı daha da yoğunlaştırıyor.
Son bölümlerde Chloe geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalıyor. Babasının mirası, kasabanın sırları ve kendi korkularıyla hesaplaşırken, okur da sürekli şu soruyla baş başa kalıyor:
Gerçekten kime güvenebiliriz?
Karanlıktaki Kıvılcım, psikolojik gerilim sevenler için çok güçlü bir roman. Özellikle karakterlerin iç dünyasına odaklanan, geçmiş travmalarla bugünü harmanlayan hikâyelerden hoşlanıyorsanız mutlaka okumalısınız.