Maskeler, Dikenler ve Bir Kirpinin Yeniden Doğuşu
2026 17. kitabı
Okunma: 17 Nisan 2026 18:26
Bazı kitaplar vardır, sadece hikaye anlatmaz, size tutulan bir ayna gibidirler. Muriel Barbery’nin Kirpinin Zarafeti’ni bitirdiğimde, elimde sadece bir roman değil, kendi hayatımın
Kirpinin ZarafetiMuriel Barbery · Kırmızı Kedi Yayınları · 20259,8bin okunma
1 +1'leme
2.001 Gösterim
Ne karanlık bakış açısı olan kitapmış üstadım.Neysek oyuz.Kabullenirsek hayat daha kolay. Tıp fakültesine giderken param yoktu, pirinç, şeker indiriyordum kamyonlardan. Hiç saklamadım. Üç tane salak dalga geçse ne olur? Böylece hayat benim kontrolümde oldu...
Kabullenmek, hayatı kesinlikle kolaylaştırıyor. Geriye dönüp baktığımda, bu yaptıklarımın bilinçli bir seçimden ziyade birer savunma mekanizması olduğunu fark ediyorum. Evet, incelemede bahsettiğim o dönemi gerçekten yaşadım, hem de oldukça uzun bir süre... Ancak bunu isteyerek seçtiğimi hatırlamıyorum. Sanki o anki tek seçeneğim buymuş gibi hareket etmişim. Daha önce seçenek kavramı üzerine bir alıntıya yaptığım yorumda da belirttiğim gibi; insan bazen önündeki alternatifleri fark edemeyebiliyor. Şimdi ise bunların aslında birer seçenek olduğunu ve benim onları tercih ettiğimi görebiliyorum. Durumu şöyle özetleyebilirim: Nasıl ki oruçlu olduğunu unutup bir şey yediğinde orucun bozulmuyorsa, ben de o dönem seçeneklerimi net bir şekilde göremediğim için geçmişteki bu tutumlarımı hoş görebiliyorum. :)
İnceleme güzel☺ kitap öğreten☺ spoiler can alan nokta anlatılmadı Rene için kırılma noktası. İyi oldu. Okuyayım.
Algernon'a Çiçekler
Algernon'a Çiçekler
merak ettiğim kitap. Umarım okurum. Önce
Kirpinin Zarafeti
Kirpinin Zarafeti
okurum.☺
Kafamdaki Fillerin Hepsi Mavi
Kafamdaki Fillerin Hepsi Mavi
benzer öğeler olan bir kitap. Cümleler çok güzel. Türk yazar. 2019 basım. Biraz daha anlatır isem yayınevi sponsor olacak😄
hahaha, teşekkürler, bakacağım.
Merhaba… Pek adetim değildir bir kitabı görür görmez “Dur, bunun bir de filmini izle” demek ama bu kitaptan uyarlanan “Yaşamaya Değer” (özgün adıyla Le Herisson) filmi hakikaten güzel. Önermeden geçmek istemedim bu sefer. 🙋🏻‍♀️ Filmden:”Kedi dışarı çıkmasın, kapıcı içeri girmesin.”
evet filmini dün izledim, kitabı okumasaydım filmden bu kadar keyif alır mıydım bilmiyorum. kitapta beni en çok etkileyen bölümlerden biri, renee nin tramvasından bahsetmesiydi ve ondan sonra bir kırılma yaşanıyordu, çok etkilenmiştim. bu filmde sadece bir kriz sahnesi ile geçildi, bu beni biraz üzdü. bahsettiğiniz replik, kitaptada geçiyor. öndermeden geçmediğiniz içinde ayrıca teşekkürler :))
Dikenleri indirmek zor. Yaralanma ihtimali her daim var çünkü. Kitabı okunacaklar listemin çok uzaklarına itelemişim. Sayenizde biraz yaklaştı. Emeğinize sağlık.
kesinlikle haklısın, zor ve tehlikeli, ama dikenlerin bizi sadece tehlikeden korumadığıda açık, antibiyotik gibi, sadece ihtiyaç olduğunda kullanabilsek...
Kitabı yorumlamışsınız çok hoşuma gittiğinden okunacaklar listeme alıyorum.
Ötelediğim bir kitap. Şu an ilğimi çekti. Algernon'a çiçekleri sevmiştim
Yorumunuza sağlık 🌸