2026 21. kitabı
Okunma: 17 Nisan 2026 21:11
#KitapYorum #IssızÇocuk #ŞenayYalım #KDYYayıncılık #Papatyakitaplığı Merhaba arkadaşlar, Bugün sizlere KDY Yayınları'ndan çıkan, Şenay Yalım'a ait, "ISSIZ ÇOCUK" isimli Türü; Psikoloji / Kişisel Gelişim, Terapötik anlatı, İçsel dönüşüm ve farkındalık olan kitabı tanıtmaya çalışacağım. Kitap yolculuklarımız bazen plan yapılmadan, tasarlamadan, düşünmeden spontane, yani kendiliğinden gelişir. Seçimlerimiz, ertelediklerimiz, kararlarımız saat yönünde işlemiyebilir de. Bu durumda size sadece gitmek düşer. Kaçındıkça aksine sanki bir mıknatıs sizi hep o yöne çeker. Bir bakmışsınız gerekli harfler, satırlar kalp, beyin, hayâl havuzuna zamanında düşüvermiş. Huzurun davetiyesi elinizde sonunda. İşte kitaplarda tür olarak, içerik ve manen hangi vitaminden eksiksek karşımıza çıkıveriyor. Ve ne büyük tevafuk ki!.. Tamda ihtiyaç duyduğunuz anda elinizde o kitapla bağınız gerçekleşiyor. Yol arkadaşlığınız başlıyor böylelikle. Bu eserle de tam vaktinde tanıştık diyebilirim. Hani ruhunuzun kapıları derinlerde gıcırtılar, sesler çıkarır. Zirâ paslanmış, kurumuştur bakıma ihtiyacı vardır. İşte bu yağdanlık "ISSIZ ÇOÇUĞUN" elinde. Kitap, bir danışanın terapi sürecini merkeze alıyor. Danışanın yaşadığı problemler altı farklı ana temada kümelenmiş ve bu temalar üzerinden yapılan seanslar aktarılmış. Temelde, kişinin çocukluktan getirdiği "ıssızlık" hissiyle nasıl başa çıkacağı ve "öz nefretten öz şefkate" nasıl geçebileceği işlenmiş. Bu çalışma, hepimizin iç dünyasında saklı kalan yaralara dokunan, karanlıktan aydınlığa uzanan bir yolculuğun hikâyesi. Kitap, öz nefretin ağır yükünden öz şefkatin iyileştirici gücüne geçişi anlatıyor. EMDR terapi ve telkin yöntemleriyle desteklenen bu süreç, yalnızca bir psikolojik çalışma değil; aynı zamanda kalbe dokunan bir davet. Yalım, okura kendi acılarını fark etme, kabul etme ve onları sevgiyle dönüştürme cesareti veriyor. Kapaktaki yüzün ikiye bölünmüş tasviri, hepimizin içinde taşıdığı çatışmayı simgeliyor. Bir yanımız öfke ve karanlıkla yanarken, diğer yanımız huzur ve özgürlüğe kanat çırpıyor. İşte bu görsel, kitabın özünü taşıyor. Kendine şefkat göster, çünkü iyileşme orada başlar. Okur, sayfalar arasında yalnızca bir terapi sürecini değil, aynı zamanda kendi hayatına dair bir aynayı buluyor. Acılarını fark etmek, kabul etmek ve onları normalleştirmek… İşte bu deneyimleme, içsel barışa giden yolda bir rehber gibi ışık tutuyor. Sonuçta "ISSIZ ÇOCUK", sadece bir psikoloji kitabı değil; kalbe dokunan, insanı kendiyle barıştıran bir davet. İyi ile kötü bildiklerinizin yer değişimi. Her satırında, “kendine şefkat göster, çünkü iyileşme orada başlar” diyen bir ses var." insanın iç dünyasında saklı kalan en kırılgan yanlarına dokunan yolculuğun hikâyesinde derin izler bulacaksınız. Bu bilinç farkındalığınızın temellerini de yavaş yavaş oluşturduğunu gözlemletiyor aynı zamanda. Öz nefretin karanlığından öz şefkatin aydınlığına uzanan bu süreç, okura kendi yaralarını fark etme ve onları sevgiyle sarma cesaretini de samimi bir dille empoze ediyor. Bu buluşmada, kendi hayatımızdan parçalar bulacağız. Belki geçmişte sakladığımız acılarla yüzleşeceğiz, belki de kendimize daha nazik davranmayı öğreneceğiz. Hepimizin farklı deneyimleri var; işte bu anlatı, o deneyimlerle birbirimize ışık tutma fırsatı da yaratıyor. EMDR terapisi, bu olumsuz inançların yerine daha sağlıklı ve gerçekçi olan "Ben değerliyim","Sevilmeye layığım" gibi pozitif bilişlerin yerleştirilmesini amaçlar. Bu süreç, bireyin travmatik anılarını yeniden işlemesine ve bu anılara bağlı olumsuz duygusal tepkilerin azalmasına yardımcı olur. (s. 9)
Issız ÇocukŞenay Yalım · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 20267 okunma