Puan vermedi·168 syf.··Beğendi
· "Yazmak, direnmek kadar umut dolu bir eylemdir."
"Her şeyin bir meta olduğunu biliyorum. Ama yine de bazı şeyler meta olmamalı."
"Aklın, yükselen bağnazlık karşısında yolunu kaybettiği, düşünce, ifade ve vicdan özgürlüğünün çiğnendiği bir dünyada ruh acı çekiyor, haykırıyor ve nihayetinde parçalanıyordu."
"Ve bir çılgınlığın pençesinde kıvranan bu ülkede yalnız olmadığını, birilerinin senin gibi hissettiğini, senin gibi düşündüğünü bilmek... insana çok iyi geliyor."
Müziğin evrenselliği ve iyileştirici gücüne dair güçlü bir anlatı #akiramizubayaski kaleminden #unutulmazsuit .
Lutiye olarak çalışan Pamina, tamir edeceği bir çellonun içerisinde eski bir mektup bulur.
Mektubu 1945'li yıllara açılan bir zaman tüneli olarak hisseden okursa satırlar aracılığıyla savaş yıllarına gider çello eşliğinde.
Mizubayashi kaleminden karakterler ise sanki birer notadan ibarettir artık...
Savaşın kıyısına karşı müziğin insan ruhunu tamir eden o esintisi hoş bir sadâ bırakıyor okurun gönlünde.
Not: Lutiye (Fransızca luthier), başta gitar, keman, ud gibi telli ve ahşap müzik aletlerinin yapımı, bakımı ve onarımı ile uğraşan, marangozluk becerisine sahip müzik aleti ustasıdır. Genellikle yaylı ve telli çalgı yapımcısı veya tamircisi olarak adlandırılan bu kişiler, enstrümanların ses kalitesini optimize eden uzmanlardır.