2026 6. kitabı
Okunma: 17 Nisan 2026 19:15
hawar komşular hawar. hatta heyhat, sen nelere kadirsin türkiye edebiyatının yeraltı kraliçası suat derviş. ankara mahpusu kitabıyla tanımıştım suat derviş'i dilinin gerçekçiliği beni şaşırtmıştı, beklemediğim yerden gol yemiş ve beğenmiştim ama fosforlu cevriye bambaşka bir yerden ağzınıza ağzınıza vuruyor insanın . kitap da bir gece kaçıp saklanma ihtiyacının hasılı klasik aşk hikayesini başlatıyor. esas kızla esas oğlan sandalda sabahliyorlar. politik olduğunu örtük olarak anlattığı (sansür var o zamanlar 40lı yılların son dönemi en kötüsü solcu birini insan gibi anlatmak) idam mahkumu adamın masumluğunun etkisi (klasik erkekliği aşmış birisi ondan sebep masum) cevriye'de bilmediği bir etki yaratarak esas oğlanın peşinden sürüklüyor, (cevriye sokaklarda büyümüş her türden bok insanla karşılaşmış bir seks işçisi, insanın özellikle de erkeklerin kötü tüm yüzleriyle karşılaşmış) uzun uzadıya zaman geçirip cevriye'nin her şeyini anlattığı herifin adını dahi öğrenemeden hikaye bitiyor ama kendi dünyasını da bize fullhd gösteriyor ama ne gösterme. barba'dan sümbül dudu ya, arap cemile'den top melehat'a, zombi recep'den çatlak marika'ya, sele şevki'den daktilo emine'ye neler neler diyorsun. sokak sayfalardan taşıp odana siniyor. vay canına yandığımın suat'ı ne karakter yaratmış hepsi birbirine muhtaç toksik lümpen-proleterler. okuyun derim, seversiniz.
Fosforlu CevriyeSuat Derviş · İthaki Yayınları · 20212,634 okunma