Son olarak da nasipteki hadislere bakıp tefe'ül serüvenini burda noktalıyorum😅. Böylece hadisleri de hatırlamış oluruz bu vesileyle. Nasibindeki hadis için yine 1-40 arası sayılarımız✨
4 +1'leme
6,1bin Gösterim
إِنَّمَا الصَّبْرُ عِنْدَ الصَّدْمَةِ الْأُولَى (Gerçek) Sabır ilk toslama (anında) olandır. (Buhari, cenaiz, 43, Müslim, cenaiz, 14, 15)✨
الْمُسْلِمُ أَخُو الْمُسْلِمِ لَا يَظْلِمُهُ وَلَا يُسْلِمُهُ Müslüman müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez ve onu yalnız bırakmaz. Zulme teslim etmez. (Buhari, Mezālim, 3, Müslim, Birr, 58)✨
2 yanıtı göster
التاجرُ الأَمِينُ الصَّدُوقُ الْمُسْلِمُ مَعَ الشُّهَدَاءِ يَوْمَ الْقِيَامَةِ Herkesin eli ve dili hususunda kendinden emin olduğu güvenilir, zararsız ve dosdoğru olan tüccar kıyamette şehitlerle beraberdir. (Tirmizi, Buyu', 4, Ibn Mace, Ticârât, 1)✨
لَيْسَ مِنَّا مَنْ لَمْ يَرْحَمْ صَغِيرَنَا وَيُوَقِّرْ كَبِيرَنَا Küçüklerimize merhamet etmeyen, büyüklerimize saygı göstermeyen bizden değildir. (Tirmizi Bin 15.)✨
Bu yorum görüntülenemiyor
27 :)
مَا نَحَلَ وَالِدٌ وَلَدًا أَفْضَلَ مِنْ أَدَبٍ حَسَنٍ Hiçbir baba, çocuğuna güzel ahlak ve terbiyeden daha değerli bir hediye vermemiştir. (Tirmizi, Birr, 33; Ahmed b. Hanbel, Müsned, 3/412) 😊🌺