···Okunma: 14 Nisan 2026 00:00 Huysuz-Günışığı
Anlaşmalı Evlilik
Asker Adam-Ressam Kadın karakter
Sırlar
Geçmiş
Işıl Atabey, soyadının getirdiği sorumluluklar ve aile baskısı olan bir karakter. Babası Genelkurmay Başkanı Atilla Atabey. Koskoca Atabeylerin gözbebeği.
Ailesinden dolayı Türkiye’de ressamlık yapamayıp farklı bir isimle Fransa’da yaptığı tabloları ve heykelleri satmak için bir resim sergisi açar. Fakat serginin açılışına saatler kala bir baskın yapılır ve Işıl orada sağ kolundan vurulur. Bunun sonucunda Atilla Atabey Işıl’ı hemen Türkiye’ye geri getirir. Işıl ülkeye geri döndüğünde artık hem elinideki his kaybını sonucunda ressamlığını kaybeder hem de babasının onun için aldığı karar sonucu yıkılır
Gelelim Ecevit Demirhan’a;
Tam bir odun diyebiliriz aslında küfür olmadan konuşamayan, oldukça aksi-huysuz bir karakterimiz.
Ama geçmişini okuduğunuzda ne kadar yaralar alıp, ne kadar kayıplar verdiğini aynı şekilde bunları yaşarken daha 6-10 yaşları arasında olduğunuzda eklersek Ecevit’in şuanki halini daha iyi anlamış oluruz
Şimdi diyeceksiniz bu ikili nasıl tanıştılar Atilla Atabey, düşmanları yüzünden kızının başına böyle bir olay geldi diyerek Işıl’a anlaşmalı evlilik teklifi sunar. Tabi Işıl’ı koruyacak askerde Ecevit Demirhan oluyor
Bilirsiniz ki Anlaşmalı evlilikte bir yere kadar her ne kadar 1 yıllık evlilikte aşk yok deselerde ister istemez kader onlar için yazılmaya başladı.
Ben kitabı okurken çok eğlendim. Özellikle Ecevit sahnelerinde adam sadece ‘koruyacağım’ diyor ama diğer yandan kıskançlık damarları tutup herkesi göz hapsine alması
Rahatsız olduğum bir kaç konu var bunlardan biri Ecevit’in fazla küfür etmesi diğeri ise pek göze çarpmıyor fakat bana bazı yerlerde tekrarlanmış hissi verdi onun dışında konu ve karakterler bakımından harikaydı