·576 syf.····Okunma: 13 Kasım 2025 00:00 Herkese merhaba ,
Bu gün bülbül kapanı-2 ile geldim karşınıza. Açıkçası yazarın Gökçen serisini de çok severek okumuştum ama inceleme yazmak üşendirmişti beni. Bu sefer öyle olmadı ve üşenmedim. (Bi tebriğinizi alırım artık ) neyse lafı çok uzatmadan kitaba geçelim. 1. Kitaba göre olayların daha hızlı olduğu bir kitaptı. Özellikle son 150-200 sayfa civarında ağzım açık kalarak okduğum çok sahne vardı. Ayrıca karakter gelişimi olarak da bu kitap daha iyiydi. Timur ve Ahunun arasında filizlenen aşk beni gülümsetti Yeri geldi üzüldüm, yeri geldi güldüm, şok oldum falan derken bana bir çok duyguyu yaşattı. sadece bir monotonluk söz konusuydu benim için. sürekli kralşan çağırdı, hadi oraya hadi buraya falan o kısımlar biraz sıkmıştı beni. Ama çok da sorun edilecek boyutta değildi. Bazı yerlerde Gökçene olan göndermeler çok hoştu. Murathan ile konuşmaları gerçekten dostluklarını hissetmemiz falan baya güzeldi. 1. Kitabı okuyanlar bilir biraz sıkılmıştık ama boğacak derecede değil tabiki 1. Den sonra olayları ilaç gibi geldi. Bazı sırlar çözülmeye başladı. Güç dengesi değişti mesela bunlar bizi kitaba bağlayan olaylardı. Şunu belirtmek isterim ki ben “Rs” deyim diyen kitle bu seri size uygun değil. Ama normal dönemde olan herkese tavsiye ederim. Yazarını da çok seviyorum bu arada. Onun dışında Rize de okumamız da hoştu bence bir hava değişikliği iyi oldu. Timur’un biraz daha iç dünyasını görmüş olduk. Hep içine kapanık gizemli biri olunca biz de merak ettik doğal olarak. Çok spoi vermeden bir sahne vardı ahuzar içki içmişti orda Timur’un bir kendine dur diyişi var. Kız kendinde değil falan diye o kadar güldüm ki anlatamam. Ahuzar da iyice sarhoş. o sahnede adam iyi sabrediyor yine falan oldum. Bide yine Timur ahuzar sahnesi var bi tane orayı okuyunca şey diyordunuz. Büyük geçmiş olsun bu iş burdan dönmez. Hatta ben nasıl yükseldiysem artık kitaba direk yazmışım çok büyük geçmiş olsun bu iş burdan dönmez diye. Hep Timur ve ahu dan bahsettim biraz da bircikten ırmaktan falan bahsedeyim. Biricik ve cihan çiftimizin hafiften ortaya çıktığı bir kitaptı. Cihan ve Timur için de abi kardeş ilişkisine bürünmeleri çok sevdiğim kısımlar arasındaydı. (Burdan sonra spoi var lütfen istemeyen devam etmesin ️) Irmak kralşan da aynı şekilde kardeşlerini öğrendiği için onun da dahil olduğu onu da bol bol okuyup gördüğümüz bir kitaptı yine. İşte yer yer kralşana sövdük saçma şeyler yaptı Hülya kralşanı öldürdü mesela. Hani tamamen beni ağlatı kahretti de diyemem olaylar için ama etkileyiciydi bence. Severek okudum mu? Evet yine olsa yine okurmuyum? Belki Evet çünkü yaş çok etkili burda. yaşım 20+ olsa okumam gerek yok. bazen çok klişe şeyler var ve sıkıyor insanı ama 15-20 arası isem Evet tekrar okurum o yaş aralığına hitap ettiğini düşünüyorum şahsi
fikrim tabi. Şimdi topraklayacak olursam 1. Kitaba göre daha iyiydi ama hala olay bakımından pasifti bence. evet ahuzar Timur falan biraz bizi okuttu ama yeterli olay yoktu. Son 200 sayfaya yığılmış gibyidi bütün olaylar. Yinede bayılarak okuduğum yerler vardı ve kitabı sevdim. Tek derdim olaydı. Onun dışında her şey yerli yerindeydi bence akış olsun, karakterler olsun iyidi. Eğer okumak istiyorsanız bir şans verin derim. Ama bütün olayların son 200 sayfaya yığıldığını orayı tek günde keyif alarak bitirinceğinizi geri kalan kısımda biraz sıkılacağınızı göz önüne alın derim ben. Siz sormadan söylemek istedim. Son 200 sayfa için okumaya değer mi peki? Evet değer. Son soruyu da cevapladığıma göre artık yazımı bitiriyorum fakat bitirmeden şunu eklemek istiyorum. Biliyorum yazarın kitlesi her yerde olduğu gibi burda da linçleyecek çünkü her kötü yorum ya da en ufak eleştiri görünce linçe dönüyor olay. Bu yazıdaki her şey benim şahsi fikrim olup yazara yâda karaktere ait kötü bir eleştiri barındırmamaktadır. Bunu da belirteyim bu kitle için. Evet benim kitap için söylemek istediğim şeyler bunlardı. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Umarım bu yazıyı açma amacınız karşılanmıştır. Bir sonraki inceleme de (üşenmez isem ) görüşünceye dek kendinize çok iyi bakın
Hoşçakalın