2026 5. kitabı
Okunma: 26 Mart 2026 09:48
Defalarca okuduğum Momo'yu bu defa 6 yaşındaki oğlum Elyesa ile birlikte okuduk. Daha önce kanaatlerimi yazmış olduğum için bu defa kitap hakkındaki kanaatleri oğlum dile getirsin istedim. Elyesa ile kitap üzerine konuşmalarımız şu şekildeydi: - SERCAN: Kitapta neler anlatılıyordu? - ELYESA: Duman adamlar, Momo, arkadaşları... - SERCAN: Peki, kitap bize ne söylüyor? - ELYESA: Zaman çok önemlidir. - SERCAN: Duman adamlar ne yapmaya çalışıyor? - ELYESA: Zamanı çalmaya çalışıyor. - SERCAN: Zamanı çalmak ne demek? - ELYESA: Yani insanları boş yere oyalayıp, onların zamanını çalmak demek. - SERCAN: Peki insanların zamanı çalınmasaydı insanlar zamanları nasıl değerlendirirdi? Duman adamlar neylerden uzaklaştırdı onları? - ELYESA: Güzel şeyleri yapmaktan. - SERCAN: Mesela nedir güzel şey? - ELYESA: Mesela berbere yaptıkları... Anneannenin yanına haftada bir git dedi. Kuşunu sat dedi. - SERCAN: Başka? - ELYESA: Anneanneni bir tane huzurevine koy dedi. - SERCAN: Kitabın en çok hangi kısmı etkiledi seni? - ELYESA: En sonu etkiledi. - SERCAN: En sonunda ne vardı? - ELYESA: SON yazan yer. Başka hiç kimsenin göremeyeceği bir şeymiş.
MomoMichael Ende · Kabalcı Yayınevi · 201382,1bin okunma