Selamünaleyküm Rahmatullahi ve Bereketühü
2026 12. kitabı
Okunma: 11 Nisan 2026 19:59
Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem'den başlayıp Ubeyde Bin umeyr'e kadar devam eden 61 bölüm vardır hem hadis-i şerifler hem de rivayetli sözler bulunmaktadır. Aşağıya kimlerin sözlerinin olduğu kimlerin geçtiğini de yazacağım inşâAllah. Kitap boyunca gözüm hep Zeyd Bin harise'yi aradı çünkü Zeyd Bin Harise Peygamber efendimizin peygamberlikten önce de yanında bulunduğu çocuklardan biridir. Ve Zeyd Bin Harise'nin çocukluğu Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi ve sellemin yanında geçmiştir. Ama kitapta Zeyd Bin hariseye ait ne bir söz ne de başka bir şeye denk gelmedim. Onun haricinde diğer peygamberlerimizin sözüne ve sahabelerin sözüne yer verilmiş çok hoşuma gitti daha önce hiç duymadığım şeyler okudum ve insanı düşündüren şeylerdi bunlar. Okumanızı öneriyorum isterseniz okuyun tabii. Kitabın isimlere ayrılmış bölümleri bu şekilde: 1. RASULULLAH (S.A.V) 2. YUNUS (AS) 3. SÜLEYMAN (A.S) 4. EYYUB (A.S) 5. ADEM (A.S) 6. LOKMAN (AS) 7. NUH (A.S) 8. İSA (A.S) 9. MUSA (A.S) 10. DAVUD (A.S) 11.MUSA (A.S) 12.ÍSA (A.S) 13. İBRAHİM (A.S) 14. YUSUF (A.S) 15. EYYUB (A.S) 16. SÜLEYMAN (A.S) 17.İSA (A.S) 18. DAVUD (A.S) 19. EBU BEKR ES-SIDDIK 20. ÖMER B. HATTAB 21.OSMAN B. AFFAN 22.ALI B. EBİ TALİB 23. EBÛ'D-DERDA 24. ZŪBEYR B. AVVAM 25. TALHA B. UBEYDULLAH 26. EBU ZER EL-GIFARİ 27. IMRAN B. HUSAYN 28. SELMAN-1 FARİSİ 29. EBU HUREYRE & ABDULLAH B MESUD 30. UMMUL-MÜ MİNİN AİŞE 31. ALI B HÜSEYİN 32. EBU HUREYRE 33. HUZEYFE B YEMAN 34. MUAZ B. CEBEL 35. EBÜ UBEYDE B CERRAH 36. SAID B AMIR 37. UMEYR B HABIB 38. EBU MES'UD EL-ENSARI 39. ABDULLAH B ABBAS 40. ABDULLAH B ÖMER 41. AMIR B ABDİ KAYS 42. MALIK B. ABDILLAH EL-HAS'AMİ 43. HERIM B. HAYYAN 44. AHNEF B. KAYS 45. HULEYD EL-ASRİ 46. MUTARRİF B. ABDILLAH 47. MÜSLIM B. YESÅR 48.ALĂ B. ZIYAD 49. HASAN-I BASRI 50. OMER B. ABDILAZİZ 51. EBÜ'L-ALIYE ER-RİYAHİ 52. MŰVERRIK EL-ICLİ 53. MUHAMMED B. SİRİN 54. REBT B. HUSEYM 55. ÚVEYS EL-KARANİ 56. ESVED B. YEZİD EL-CUREŞİ 57. IBRAHİM ET-TEYMİ 58. ASIM B. HÜBEYRE 59. SAID B CUBEYR 60. TÄVÛS B KEYSAN 61.UBEYD B. UMEYR *** Ahmed Bin Hanbel okuduğum ilk kitabı çok sevdim elhamdülillah. Kitapta emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum Allah herkesten razı olsun ve bu kitabı okumama vesile olan grup arkadaşlarıma da ayrıca teşekkür ediyorum Allah razı olsun. Rabbim öğrendiklerimizle amel edebilmeyi nasip etsin. Ahmed Bin Hanbel Kitabu'z Zühd
Kitabu'z ZühdAhmed Bin Hanbel · Neda Yayınları · 2020125 okunma