Bugün sizlere bir şiir kitabı ile geldim. @ugurunver35 ’in “Karanfiller de Solar” adlı kitabı, modern insanın ruhsal yorgunluğunu ve hayatın sert gerçekleriyle çarpışan içsel naifliğini merkezine alan dokunaklı bir şiir yolculuğu. Şair; zihnin sustuğu ama yüreğin bitmek bilmeyen yollara düştüğü o sancılı aralıkta, okuru otoban karanlıklarından şehrin kuytularına kadar uzanan melankolik bir coğrafyaya davet ediyor.
Eserdeki şiirler; bekleyişin ağırlığı, yaşanmışlığın bedeni terk eden yorgunluğu ve sevginin kaçınılmaz fırtınası gibi temalar etrafında şekilleniyor. Örneğin, “Bekle Beni, Döneceğim” şiirinde sadakate duyulan inanç ile dış dünyanın tekinsizliğine karşı duyulan kaygı iç içe geçiyor. Şairin, adını sadece sevdiğinin hafızasında saklı tutmak isteyen gizli aidiyet duygusu, zorlu şartlar altındaki dik duruşuyla birleşiyor.
Eserin en sarsıcı duraklarından biri olan “Camin Önünde Tükeniyorum” şiiri ise, artık sadece bedenin değil, hatıraların koktuğu derin bir yalnızlık evresini betimliyor. Camın dış dünyayla olan tek bağ haline geldiği bu atmosferde; ilaçlar günü eksiltirken, her nefes hayata ödenen bir borç gibi hissediliyor. Şairin “içimde bir taraf çoktan gitmiş gibi” dizesi, eserin ismindeki o “solma” eyleminin ruhsal karşılığını tam olarak dolduruyor.
“Seviyorsun Arkadaş” gibi şiirlerde ise sevginin insanı uzaklara daldıran, eli tutmadan bile elleri terleten o yoğun fiziksel ve duygusal etkisi hissediliyor. Uğur Ünver, hayatın görünmeyen yüzündeki hikayeleri tüm çıplaklığıyla anlatırken, hüznü sadece bir son olarak değil, samimi bir hatırlanış biçimi olarak sunuyor. Kısacası bu kitap, içe gömülen küllerin dize olup yeniden yükseldiği sessiz bir çığlık niteliğinde. İyilikle ve kitapla kalın.