Runyx - Birlikçi
'Henüz tam olarak o noktaya gelmemiş olsa da doğru yönde atılmış büyük bir adım gibi geliyordu.'
Hey gidi hey! Serinin ilk kitabını okuduğum günler aklıma geldi. Sevgili N.A. çok iyi hatırlar. Bir bayram günüydü ve bana yemeğe gelecekdi eşiyle birlikte! Aynı anda hem yemek hazırlayıp hem de kitabı okumaya devam etmiştim. Neslihan evime gelir gelmezde kitabı anlatmaya başlamıştım. Ahaha güzel günlerdi. Şimdi geldik serinin son kitabına. Artık aile evimde olmam dışında pek bir fark yok. Seri okuyanlar bilir her kitapta farklı bir çift ele alınıyordu. Her çiftin ortak noktaları, aykırı kaldığı yerler ve sorunları bir örgüt çatısında toplanmış gibiydi. Ayrıca serinin her kitabında kafamızdaki birçok soru cevap bulurken, yeni sorularla kitapların kapağını kapatıyorduk. Bu kitap aklımızda oluşan tüm soruların ve çıkmaza giden tüm yolların cevabı niteliğindeydi. Ayrıca o çiftlere neler olmuştu merak da etmiyor değildim. Hani kitapları çok seversiniz ve karakterler acaba sonrasında neler yaşıyor dersiniz ya! Hah işte bu kitap birazda o kitaptı. Açık konuşmak gerekirse benim için en önemli konu birlik meselesiydi. Ne olmuştu? O şebeke yok edildi mi? Gölge adam ortaya çıktı mı? Lyla artık ailesine kavuşmuş muydu? Lanet olası birlik faaliyetleri durulmuş muydu?
Aklında deli sorular ve hepsinin cevabını da alabildim diyebilirim. Sadece yazarın yazım dilini unutmuşum sanırım. Daha çok karakterlerin ağzımdan anlatımları sevdiğimi itiraf etmeliyim. Gerekli olan yüzleşmelerin gerçekleşmesi ve bunların gerçekçi yazılması çok güzeldi. Kitabı bitirdikten sonra biraz yurt dışındaki Yorumlarına baktım. Evet kabul eksikleri vardı. Lakin onların anlattığı kadar da kötü bir kitap olduğunu düşünmüyorum. Morana zeki kızıma yapılan bir haksızlık varmış gibi geldi. Kız serinin en zekisi ama bir geri planda bırakılmış gibi geldi. Alpha ve Zephyr benim favorilerim. Zephyr kızım bu dünya için fazla renklisin. Koskoca adama taktığı isimler beni gülümsetti. Gölge adam bie diğer favorimdi. Bu nasıl takıntılı bir sevgi! Ancak erkeklerin arasında favorim hep benim güzel gülüşü evladım Dante olacak. Amara ve Dante çiftçinin ailesinin genişlemesini okumak aşırı keyifliydi. Geçmişi yararlı, geleceği umutlu bu karakterleri mutlu sonda görmek çok iyi hissettirdi. Kitapta tabii ki yetişkin içeriğe bolca yer verildiğinide söyleyip kaçayım!