·216 syf.····Okunma: 19 Nisan 2026 00:00 Bunu Düşünmek istemezdim kitabı edebi yönü sıfır olan bir kitap.Elbette her kitabı böyle bir beklentiyle okumuyorum ancak kitabı çok dağınık da buldum.İkizi olan bir kadının çocukken aralarındaki o sıkı bağın zamanla kendisi için değişmediğini ancak erkek kardeşi için nasıl değiştiğini ve bir müddet sonra ikizinin intiharıyla hem sorgulamalarını hem de adapte olma/olamama hâllerini okuyoruz kitapta.Ama bunlar dağınık ve değindiği hiçbir konu,duygu tatmin edici değil.Burada intiharın geride kalanı da (nedenini bilmediği/anlamadığı zamanlarda) arafta bırakması hissini mi okuyucuya geçirmek,okuyucuyu havada bırakmak istemiş yani bilinçli bir amaç mı tam anlayamadım.Bu anlayamama halini de sevmedim açıkçası çünkü öyle akıl oyunsuz ve amaçsız bir anlatım ki,zeka kırıntısı da hissetmeyince hoşlanmıyor insan.
Bir de sanırım ben kağıt israfı da sevmiyorum.Çoğu sayfada azar azar yazılmış bölümler (Matt Haig-Geceyarısı Kütüphanesi gibi) bana bir amaç teşkil etmeyince, israf gibi geliyor ve onu da sevemiyorum.Çok daha iyi yas kitapları okumuşluğum var.