2026 15. kitabı
Okunma: 18 Nisan 2026 11:39
Kitap aslında hayata yenik başlamış, sokakların tehlikesini ve o sert yüzünü bizzat deneyimlemiş insanların kendinden çok şey bulabileceği bir hikâye. Roman, babasız büyüyen ve her türlü zorluğun içine düşmüş Bulut’un, eski ama tek aşkından gelen acı bir haberle başlayan sarsıcı değişimine odaklanıyor. Yazar, bir insanın geçmişinde neler yaşayarak o noktaya geldiğini ve Mevlevihane’nin sakinliğine nasıl sığındığını dürüst bir dille aktarmış. Özellikle karakterin karanlık geçmişinden sıyrılma çabası, benzer boşlukları olan okurlar için oldukça tanıdık ve etkileyici gelecektir. ​Ancak kendi okuma deneyimim adına şunu söylemeliyim; kitabın dünyevi aşkla başlayıp ilahi aşka evrilen o yolculuğunda, tasavvufun o eşsiz lezzetinin biraz daha ön plana çıkmasını, o kısımların altının daha kalın çizgilerle çizilmesini isterdim. Hikâye dünyevi tarafta biraz daha fazla ağırlık kazandığı için, manevi derinlik beklentisi yüksek olan okurlar aradığını tam olarak bulamayabilir. Melek’in mektupları kitaba çok naif bir ruh katmış olsa da, tasavvufun ışığını daha yoğun hissetmek isteyenler için bu dönüşüm biraz hızlı ya da yüzeysel kalabiliyor. Yine de kötü bir kitap diyemem; sadece beklentiyi nerede tutacağınızla ilgili. Eğer sokakların içinden gelen bir büyüme ve değişim hikâyesi okumak isterseniz şans verebilirsiniz, ama ruhani bir derinlik arıyorsanız beklentinizi biraz daha dengede tutmanızda fayda var.
Ateş ve SırNalan Güven · Profil Kitap · 202549 okunma