Puan vermedi·215 syf.····Okunma: 28 Mart 2026 23:02 Eunice karakterinin nasıl nasıl kademe kademe çürüdüğüne yani kötülüğünü nasıl git gide beslediğine şahit olduğumuz roman psikolojik katil tahlil romanı aslında. Okuma yazma bilmeyen karakter bunu saklamayı başarılı şekilde sürdürür ve okuma yazma bilmemek ayıptır, insanlar benimle dalga geçer psikolojisine bürünür. Lakin atasözünde dediği gibi yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Eunice temizlikçi olarak yatılı bir şekilde bir ailenin evine girmesiyle sırrı ortaya çıkar ve dehşet dalgası başlar.
Psikolojik etmelerin yoğun olduğu kitap yazarın ilk dönem eserlerinden biri. İlk kitabı kalp taşlarında da psikolojik tasvirleri ile bizi kitaba bağlayan yazar bu kitabında bunun yanına gerilimi daha fazla eklemiş.
Çevre tasvirleri bence yetersiz verilmiş bir roman taştan hüküm. Aslında romanın geçtiği İngiltere kırsalı güzel işlenip okuyucuya daha iyi sunulabilirdi. Ama yazarın tercihi daha çok insan psikolojisi üzerinde olmuş. Başarılı da olmuş.
Türü sevenler için kesinlikle okuması gereken bir kitap. Özelikle psyco gibi klasikleri seven okurlar. Psyco Türkçeye sapık olarak çevrilmiş bir roman. Türkiyede bu tür saçma başlık çevirilerine alıştık gerçi. Robert bloch'un eseride kendi kişiliğini çift olarak yaşayan bir adam üzerineydi hatırlarsanız. Ve kitap deliliğin sınırlarına o gidişi kademe kademe veriyordu.
Sonuç olarak taştan hüküm okunması gereken kült bir eser. Tavsiye ederim. Keyifli okumalar....