Keigo Higashino - Mucizeler Bakkalı Namiya
Arkadaşlar bu kitaba bayıldım Yazarın anlatımı, karakterlerin derinliği ve kurgunun her bir detayı beni büyüledi. Fantastik bir yanı var kitabın ancak genel tema insanın yaptığı seçimler ve sonuçları ile ilgili. Aldığımız her karar hayatımızı etkiliyor ve bu kitap bunu bana bir kez daha gösterdi
Japon kültürüne ve tarihine dair güzel detaylarda vardı kitabın içinde. Bu yönünü çok sevdim. Okurken bir çok bilgiyi cebe attım diyebilirim İnsanı düşündüren, duygulandıran ve cezbeden bir kitap kesinlikle
Spoiler Alert
Kitap 3 hırsızın terk edilmiş gibi görünen bir bakkala girmesi ile başlıyor. Girdikleri bu yer Bakkal Namiya ve bir süre posta kutusuna düşen bir mektup ile her şey değişmeye başlıyor. Shouta, Atsuya ve Kohei üçlüsü mektubu okur ve bunun fikir almak isteyen birine ait olduğunu anlar. Üç kafadar mektuba cevap yazmaya karar verdikten sonra ise işler ilginç bir hal alır çünkü mektup geçmişte yaşayan birinden gelmektedir. Ve bakkal Namiya’nın sınırları içerisinde zaman sandıklarından farklı işlemektedir.
Bakkal Namiya’nın sahibi Yuji şaka yollu başlayan dert mektuplarına ciddi cevaplar vererek insanların hayatlarına dokunmak ister. Bir süre sonra şehir efsanesine dönüşen bu durum bir sürü mektubun gelmesini sağlar ve insanlar aldıkları cevapları kendi hayatlarına ışık olarak kullanır. Yuji ölmeden önce, ölümünün 33.yılında dert köşesinin tekrar açılacağını ilan eden bir vasiyet bırakır ve o gece bizim 3 kafadar o dükkana girerler.
Kitap bir kaç farklı kişinin hayatlarını ve Bakkal Namiya’dan aldıkları tavsiyeleri bölüm bölüm anlatıyor. Her hikaye bir başka zamana sürüklüyor insanı. Benim favorim ise kesinlikle Balıkçı Müzisyen oldu. Sonuna geldiğimde gözlerim doldu resmen.
Her bir hikayenin ve karakterlerin birbiri ile bağlantılı olmasınıda ayrıca sevdim. Bakkal Namiya ve kasabada bulunun yetimhane her karakterin hayatında mutlaka yer ediniyor. Böyle bağlanan hayatları okurken çok zevk alıyorum ben. Her gün tanımadığımız insanların yanından geçip giderken bir noktada yollarımız kesişmiştir belki Ne dersiniz?