Puan vermedi·179 syf.····Okunma: 20 Nisan 2026 20:18 Merhabalar değerli kitapseverler,
bugün sizlere Kaan Koç kaleminden çıkan O Benim Abim adlı kitabı tanıtmak istiyorum.
On iki yaşında olan Olgu’nun annesi ve babası bir kaza süsü verilerek öldürülüyor. Bu ölümden sonra Olgu, eniştesi ve halasıyla kendi evinde yaşamaya başlıyor. Ancak Olgu, halası ve eniştesinden gördüğü zulüm yüzünden evden kaçmak zorunda kalıyor. Bir yıl sokaklarda yaşamış olan Olgu, tanımadığı çocuklar tarafından darp edildiği sırada Görkem’le yolları kesişiyor.
Daha sonra Görkem, Olgu’yu kendi evine getiriyor. Olgu’nun hayat hikâyesini öğrenen Görkem olmak üzere Nilda, Eren, Benal, Mısra gibi isimler Olgu’yu sahipleniyor ve Olgu’nun hayatı bambaşka bir hal alıyor. Kitapta Olgu’nun yaşadıklarını, karakterlerin define arama süreçlerini ve daha pek çok olayı okuyoruz.
Yazarımız, macera ve kardeşlik duygusu başta olmak üzere birçok temayı anlaşılır bir şekilde ele almış. Olgu’nun annesiz ve babasız kalmasına üzülürken, Görkem ve arkadaşlarının Olgu’yu sahiplenmesi beni fazlasıyla etkiledi. Hala ve enişteye de küçücük çocuğa yaptıkları yüzünden aşırı sinir oldum.
Haydi okuyucular, sizleri de bu muhteşem kitabı okumaya davet ediyorum. Yazarımızın kalemine sağlık, okuyucusu bol olsun.