·224 syf.····Okunma: 20 Nisan 2026 22:21 kitap; jokeylik yapması için tasarlanmış bir robotun yanlış bir çip takılması sebebiyle bazı insansı duygulara sahip olmasıyla başlıyor. bu robot az da olsa özlem, mutluluk, sevgi ve özellikle gökyüzüne hayranlık duygularını barındırıyor. jokeyi olduğu atın çok acı çektiğini ve artık bu yarışlara dayanamadığını fark eden robot koli; kendini atın üstünden atarak yarışı durduruyor ve kendi vücudu zarar görüyor. tam hurdaya verilecekken yeonjae tüm parasını bu hurda robota verip evine getiriyor. aile ilişkileri zayıf olan yeonjae bu robot sayesinde ailesiyle yakınlaşmaya başlıyor. annesi oyunculuk hayallerinden vazgeçmiş, eşini kaybetmiş ve iki kızına bakmak için sabah akşam restoran işleten ve para kazanmaya çalışan bir kadın. yeonjae'nin ablası eunhye ise küçükken çocuk felci geçirmiş ve hayatı tekerlekli sandalyeye bağlı bir kız. yeonjae, robotunu tamir etmek ister ama yeterli imkanı yoktur. sınıfından bir kızla anlaşma yaparak bir yarışmaya katılırlar ve derece alınması halinde kız, robotun parçalarını satın alacağını söyler. yeonjae, bu yarışmada ablası eunhye'ye yaşamını kolayca sürdürebileceği bir tekerlekli sandalye tasarlar.
kitap temel olarak bu konu özelinde ilerliyor ve çok derin noktalara temas ediyor. bugüne kadar okuduğum en iyi Kore edebiyatı romanı oldu.