2026 8. kitabı
Okunma: 16 Ocak 2026 17:36
Psixoloq, psixiatr ,psixoanaliz elminin banisi Ziqmund Freud ómrunun son illerinde yazdigi en son eseri olan bu kitabinda tarixden getirdiyi arqumentlere esasen Musanin eslen yehudi deyilde misirli oldugunu tesdiqleyir ve bunu ôzúnún yaratdiği psixoanalitik teliminin kómeyi ile inceleyerek çox gozel statlar getirir.Bu kitab Freudun ən mübahisəli və cəsarətli əsərlərindən sayılır; dinə, tarixə və inanca elmi-psixoloji prizmadan yanaşır. Freud bu kitabi yazdiqdan sonra çapa vermek ucun (kitab cox seskuy getireceyine ve birmenali qarşilanmayaciga gore) bir muddet gozlemeli olmusdur Ziqmund yehudilerin etnik kóklerinden ,dinlerin tarixine qeder araşdirmalari insan psixikasi ile inanilmaz sekilde serh edir hetta tekallahlilihin( monoteizmin) menşeyini psixoanalitik baximinda çox genis şekilde izah edir.Oxucuya çatdirmaq istediyi motivler ise Din kollektiv şüuraltının məhsuludur Təkallahlılıq tarixi bir travmanın nəticəsi kimi formalaşıb Günah, günahkarlıq hissi və ata fiquru dinin mərkəzində dayanır Dini inanc insan psixikasının qorxu və ehtiyaclarından doğur Felsefe,din,tarix ,psixologiya janrinda sevenler mutleq oxusun
Musa və TəkallahlılıqSigmund Freud · Qanun Nəşriyyatı · 2016818 okunma