·408 syf.····Okunma: 21 Nisan 2026 13:46 Konusu:Paraya ihtiyacı olan 18 yaşındaki Leyal'in, İlay adında başka biri gibi davranmayı kabul etmesiyle başlayan yalanlar, sırlar ve ihtişamlı bir dünyanın karanlık yüzü ile ilgili.
Benim yorumum: Öncelikle kitabı 2-3 haftada bitirme nedenim kitaptan değil benden kaynaklıydı. Her şey üst üste geldi ve kitabı koyduğum yeri bile unutmuşum. Dün buldum ve bitirdim.
Önce pozitif sonra negatif yanlarından bahsedeceğim.
Ben gençlik, okul, gizem ve entrika tadındaki kitapları okumayı ergenlik çağımdan bu yana çok severim. Bu kitap bahsettiğim temalara sahipti.
Ana karakterlerden Arslan'ın öfkesi saman alevi gibiydi, bir parlayıp bir sönüyordu. Günün sonunda hatasını kabullenip kendince telafi etme çabası çok şekerdi. Öte yandan Deha'da öyleydi ama nedense hata olduğunu bilerek bilinçli bir şekilde yapıyordu bu hataları. Öfkeden değil(okuyanlar ne dediğimi anlamıştır.) Kamer en çok tanımak istediğim karakterlerden biri oldu, sanırım onun hikayesi ikinci kitaba kaldı aynı şekilde koleje gittikleri sahneleri okumakta öyle. Leyal'e gelen mesajları kimin attığına dair ufak tefek tahminlerim de var. Tanıtım balosu sahnesini okurken gözümün önüne "Güzelleştiğim o yaz" isimli dizi geldi, birebir aynısıydı o sahneler. Ve o klişenin gerçekleşeceği bariz belliydi ama sevdiğimiz bir klişedir.
Negatif yanlarından bahsedecek olursak. Ayça ile Leyal'in nasıl tanıştığını ve Ayça'nın Leyal'e İlay olma teklifini daha detaylı okumak isterdim, o kısımlar bir tık havada kalmıştı. Leyal'in pişman olacağını bilerek ayık kafa ile hata yapması Deha ile çok benzerdi. Yerinde olsam daha akıllıca kararlar verirdim gerçi ergenlik çağının duyguların daha yoğun olduğu bir dönem olduğunu bildiğimden çok sorun etmedim. Bir giriş kitabına göre fena değildi. Ancak ikinci kitaptan beklentim yüksek.