2023 10. kitabı
Eser, yazarın önceki kitaplarından aşina olduğumuz o yoğun duygusal atmosferi, bu kez olay örgüsünden tamamen arındırarak kısa ve vurucu aforizmalar üzerinden sunuyor. Kitabın yapısı, bir romandan ziyade "anlık his okumaları" üzerine kurulu; her sayfa kendi içinde bağımsız bir sitem, özlem ya da farkındalık barındırıyor. ​Fikir ve Eleştiri: Açıkçası kitap, edebi bir derinlik ya da yeni bir anlatım tekniği arayanlar için biraz zayıf kalabilir. Yazarın sürekli aynı melankolik tonu ve benzer kelime oyunlarını kullanması, bir noktadan sonra kendini tekrar ediyormuş hissi yaratıyor. Ancak kitabın en büyük artısı, tam olarak "nokta atışı" cümleler içermesi; hani bazen insanın hissedip de kelimeye dökemediği o kırgınlığı bir cümlede karşında görmesi gibi. Sosyal medya çağının hızlı tüketimine uygun, yormayan ama bir yandan da ruhun yaralarına dokunan bir yapısı var. Eğer derin bir kurgu beklentin yoksa, sadece duygusal bir eşlikçi arıyorsan okunabilir, fakat edebi bir doygunluk bekliyorsan seni pek tatmin etmeyebilir.
SözKahraman Tazeoğlu · Destek yayınları · 20192,106 okunma