Puan vermedi·576 syf.····Okunma: 13 Ocak 2026 19:25 Gümüş Elit ~ Dani Francis
Özel yeteneklilerin cezalandırıldığı bir evren düşünün. Wren de tam bu dünyada yaşayan; hem yeteneğini geliştiren hem de bunu yaparken saklanan bir kızdı. Onu yetiştiren Jim Amcası ile herkesten gizlenip Başkaldırı için hazırlanıyordu. Mod denilen türden olan kızımız, güçlerini saklarken yaşanan bir olayla amcasının kimliği açığa çıkıyor ve öldürülüyor. Wren için her şey tam da bu noktada değişiyor. Bir Aykırı mı yoksa masum mu olduğu sorgulanan Wren’in yolu düşmanlarıyla kesişiyor ve elit eğitim programına mecburen dâhil oluyor.
Gümüş Blok eğitimleri, buranın resmen bir savaş arenası oluşu inanılmazdı. Özellikle ilk andan itibaren ona şüpheyle yaklaşan, inanılmaz yakışıklı ama aynı zamanda asıl düşmanı olan Yüzbaşı Cross ile her şey daha da karışıyor.
Evrenin detaylarını çok sevdim. Kışkırtıcılar, Modifiye’ler, Aykırılar ve daha birçok tanım ile özellikle insanların ayrışan tarafları beni inanılmaz heyecanlandırdı.
Wren’in zihin bağlantıları ve Başkaldırı’nın yanında oluşuyla, bu ortamda zorla kalması arasındaki çatışmayı çok sevdim. Yüzbaşı’nın Wren’i zorla eğitime dâhil etmesi ve kızımızın başta tam bir işe yaramaz gibi davranması; sürekli sorun çıkarması ya da kaçmaya çalışması çok keyifliydi. Direnç gösteren karakterler severiz
Hem sınavlar, hem insanlar hem de rekabetle dolu bir ortamda, tam güvenemesem de hissettiğim bağları, tutkuyu ve Yüzbaşı – Kanadı Kırık Güvercin dinamiğini aşamayacağım!
Eğitmenler, çıraklar, dersler ve sınavlarla dolu bu aksiyon evrenini aşırı sevdim. Wren’in arada kalmış ama davasına bağlı hâli çok güzeldi. Hem buradan kovulmak istiyor hem de merak uyandıran dersler ilgisini çekiyor. Biraz ukala, bolca özgüvenli ve okunması keyifli bir karakterdi. Ama en çok Cross’u sevdim… Bana öyle yüksek bir enerji sundu ki bayıldım!
Bazı bölüm sonlarındaki eğitmen değerlendirmeleri bence kitabın en güzel detaylarından biriydi.
Sırlar, ortaya çıkanlar ve yepyeni soru işaretleriyle ilk kitap harikaydı. Özellikle yara izleriyle ilgili kısma bayıldım
Daha söyleyecek çok şey var ama hepsi kitapta saklı. Siz de Cross ile tanışmalısınız… Beni fena hâlde etkiliyor