Zora Sarıldık ~ Sultan Sarıgöz
Basılmadan çok uzun zaman önce okuyup sevdiğim bir kurguydu. Üzerinden uzun zaman geçmiş aslında ben okuyalı ve hatırlamadığım ne çok detay varmış
İlk aşk, ilk gençlik ve ilk acı diyerek başlamam doğru olur sanırım. Halide, daha gencecik bir asker kızıydı. Babasının askerlerinden birine gönlünü kaptırmıştı ve sessizce onu seviyordu. Bir bakış, bir selam, belki de yaptığı börekten bir parça alması bile onu fazlasıyla mutlu ediyordu. Ta ki bu içten ama sessiz aşkın onu yaralayan tarafıyla karşılaşana kadar…
Yaşadığı kalp kırıklığının ardından dokuz yıl geçmiş; o şehirden de o aşktan da uzak durmaya çalışmıştı. Şimdi genç ve başarılı bir doktor olarak eve, babasını ziyarete gittiğinde aynı adamla tekrar karşılaşmak fazlasıyla beklenmedikti.
Peki, yıllara rağmen duygular kalır mı? Ya da doğru bildiklerimizin altında neler vardı?
Soluksuz okudum cidden. Okudukça hatırladığım detaylar, unutup “ayy cidden mi?” diye söylendiğim anlar ve aşkla, dostlukla, entrikayla sarmalandığımız satırlar…
Ali Deniz’in geçmişi ve yaraları kitabın ikinci yarısında kalbimi çok kırdı. Arkadaşlık ilişkileriyle bazen kendimi lisede bir arkadaş grubunun içinde hissettiğim bir samimiyet vardı. Özellikle kitabın ikinci yarısında aramıza katılan savcı Boran ve turşu sevdası kalbimi çaldı
Ben platonik aşk okumaya bayılıyorum dostlar. Dokuz yıl önceki Halide’nin aşkı öyle masum, öyle saftı ki Ali Deniz’in kurduğu cümlenin ağırlığı kalbimi paramparça etti. Ama en çok da kızımızın arkadaşı Arya’nın hadsizce söyledikleri ve gerçek yüzüyle yaptıklarıydı. Sinir oldum!! Ah be Ali Deniz, inanılır mı? diye bağırmak istedim.
Ortak bir noktaları olsun diye çayı şekersiz içmeye başlayan kızı kırdılar dostlar
Kırıldığımız yerden toparlamaya çalışan, kitaplarla ve şiirlerle aşkı yaşayan bir çifti okurken; bir yandan da en yakınlarımızla savaşmanın ne kadar zor olduğunu görmek aktı gitti. Tabii sonu… beni resmen yardım çığlıklarına sürüklüyor. Hemen kavuşabilir miyiz?
Aşk, acı, derin sevgiler ve heyecanla sarmalanmış bir asker kurgusu okumak istiyorsanız kesinlikle şans verebilirsiniz 🩶