2026 48. kitabı
Kargalar Arasında ~ Veronica Roth . Dymitr’in ailesi canavarları öldürmek uğruna ruhlarını feda eden avcı soyundan geliyordu. Şimdi ise Dymitr’e ölümcül bir görev verilmişti: Efsanevi cadı Baba Jaga’yı bulmalıydı. Ona ulaşabilmek uğruna, öldürmeye yemin ettiği kişilerle bile ittifak kurmak zorundaydı. Diğer yanda yolumuzun kesiştiği Ala vardı. Korkuyla beslenen bir zmora olarak kaybedecek hiçbir şeyi kalmamıştı. Taşıdığı lanet yüzünden ölümü bekliyordu. Dymitr ile yolu kesiştiğinde bir anlaşmayla lanetine çare olabilecek teklifi kabul etmeliydi. Chicago yeraltı dünyasının gazabına karşı savaşmak için zamanları kısıtlıydı. Beraber çıktıkları yolculuk, ikilinin amaçları ve saklananlarla inanılmazdı. Slav mitolojisinden esintilerle harika bir novellaydı. Ala ile yaptıkları anlaşma, laneti, cadılar ve heyecanla soluksuz okudum. Çok kısa ama etkisi çok güzeldi. Sanki uzun zaman önce okuduğum karakterlerin geçmişine gittiğim, evreni çok ama çok iyi tanıdığım bir novella hissi verdi bana. Mitolojik yaratıklar, güç dengeleri, aksiyon sahneleri ve karakterlerin doğru yanlış ikilemleriyle okuduğum harika bir maceraydı. Niko ile yolumuzun kesiştiği andan itibaren kitaba kattığı enerji, şövalyelerin ruhları ve kılıçlarıyla ilgili kısımlar beni çok etkiledi. Az sayfadan kocaman ve çok derin bir dünyaya adım atmak benim için çok özeldi. Şimdi ise devamında neler yaşayacağız daha çok merak ediyorum 🩶 ‍ “Sana zarar verme niyetinde olmadığımı anlaman için ne yapmam gerek?” diye sordu Dymitr. “Beni buna ikna edecek hiçbir şey söyleyemezsin ya da yapamazsın,” dedi Klara. “İnsanlar her zaman zarar verir, sadece ‘ne zaman’ onu bilemezsin.” ‍”Umutlarını koru, Aleksja,” dedi. “Hayal kırıklığına uğramış umutlar bile seni şu anda bekleyen şeyden daha kötü olmayacak.”
Kargalar ArasındaVeronica Roth · Yabancı Yayınları · 202651 okunma