Buğday Tanesi/ @av.serkanbayram
"Yol Arkadaşım Kitap Projesi" kapsamında bu ay öğrencilerimizle Buğday Tanesi kitabını okuduk, filmini izledik. Bugün de bizzat kahramanından dinleme şerefine eriştik.
Şahsi davetimi geri çevirmeyerek okulumuzda kitap okuma grubuma misafirimiz olan İstanbul Milletvekili ve Dünya Barış Elçisi Sayın Av. Serkan Bayram’a, enerjisi ve ilham veren hayat hikayesi ve öğrencilerimin gözlerindeki o ışığa vesile olduğu için çok teşekkür ediyorum.
Bekle kar altında kalan buğday tanesi,
Yine onun suları ile yeşereceksin.
Gözyaşların çare değil ağlama büyü,
Başını dik tutabilirsen boy vereceksin./Syf.5
Kalbi acıya teslim olmuş kişi, sevdiklerinin gözlerinden bile umut bekler./Syf.26
Engeller aşılmak içindir./Syf.62
Bir engellinin normal bir hayat sürmesinin önünde bence iki tür engel vardır. Birincisi kendi zihninde, kendi kendine koyduğu 'ben yapamam' engeli. İkincisi ise çevresindekilerin 'O yapamaz','O edemez' ön yargısıyla isteyerek ya da istemeyerek koydukları engeller bunlar haricindeki engeller bir şekilde aşılır./Syf.62
Bekle kar altında kalan buğday tanesi,
Yine onun sularıyla yeşereceksin.
Başını dik tutabilirsen boy vereceksin
Gözyaşların çare değil ağlama büyü,/Syf.67
HSK'nın 8. Maddesi yüzündendi elenmesi. "Alışılmışın dışında çevrenin yadırgayacağı vücut bozukluğu bulunmamak" diyordu o madde. Oysa bu insan onuruna aykırı bir maddeydi./Syf.68
Bizler özürlü değiliz! Hayatı sizler gibi yaşamamızda bazı engellerimiz olduğu doğru... Ama bunun için kimseden özür dilememizi ya da hayatın kenarında bize uygun görülen şekilde yaşamamızı bekleyemezsiniz/Syf.82
Hata yapmaktan korkmayın çocuklar" diyordu Ayşe. "Hata yapmak büyümenin bir parçasıdır. İnsanlar hata yapmaktan ya da başaramamaktan korktukları için, çoğu zaman hiçbir şey yapmamayı seçerler."/Syf.92
Bu dünyada iyi insanlar da var./Syf.106
Benim bir hayalim var değerli hocalarım.Kimsenin fiziksel engellerinden dolayı mağdur olmadığı bir dünya hayal ediyorum./Syf.129
Bir azmin ve mücadelenin hikâyesidir. Sıfır parmakla neler yapılabileceğini on parmaklı bizlere çok güzel bir şekilde anlattı. Çok beğendim,şiddetle
#tavsiyeederim