O BENİM ABİM
Bitti 179 sayfa..
Dışarıdan bakıldığında Bodrum’un hareketli ve ışıltılı hayatını yansıtan ama arka planında çok daha derin bir 'sadakat ve koruma içgüdüsünü' barındıran bir büyüme öyküsüdür. Hikaye, karmaşık bir planın ve büyük bir oyunun içine düşen karakterlerin, bu kaosu silahlarla değil, birbirlerine olan bağlılıklarıyla nasıl göğüslediklerini anlatır.
Herkesin bir rol üstlendiği, kiminin dost kiminin düşman göründüğü bu belirsiz ortamda, ortaya çıkan bir çocuk tüm planları durdurur ve karakterlerin gerçek kimliklerini, vicdanlarını ortaya çıkarır.
Romanın asıl meselesi, hayatta kalma hırsının bile önüne geçen o sarsılmaz "abilik" duygusudur.
Maddi çıkarların, paranın ve geçmişten gelen hesapların konuşulduğu o ağır masada, aslında en güçlü şeyin birine sahip çıkmak olduğu vurgulanır. Kitap; birini korumanın, ona kol kanat germenin ve her ne olursa olsun "biz biriz" diyebilmenin, en büyük güç gösterisinden bile daha etkili olduğunu kanıtlar.
Tüm karmaşanın sonunda her düğümü çözen tek bir hakikat kalır: Bir insanın sığınabileceği en güvenli liman, kendisine sahip çıkan o kişidir.
Özetle kitap; entrika ve gizemin içinde filizlenen, fedakarlıkla yoğrulmuş tertemiz bir kardeşlik ve sahiplenme destanıdır.
@y.kaan.koc
@kentkitap