Herkese Merhaba
Bugün sizlere Gunigna kaleminden 9 Patili Şeytan Kedi kitabının yorumu ile geldim
Nisan ayının sıradaki kitabı 2026 yılı basımlı 511 sayfalık bir kitap
•Dün gece başladığımda yavaş yavaş tadını çıkarırım demiştim. Ama kitap beni sabah ezanına kadar rehin aldı Tam 500 sayfalık bu devasa ama su gibi akan hikayeyi bir gecede bitirmenin şaşkınlığı ve Zeytin’in kalbimde bıraktığı o sızıyla yazıyorum bu satırları.
•Başlarda yalan yok, Zeynep namıdiğer Zeytin için yürüyen ego, mahalle abisi havalarında bir kız demiştim. Ama sayfalar ilerledikçe, o sert kabuğun altında 12 farklı psikolojik travmanın ilmek ilmek işlendiği, paramparça ama dimdik durmaya çalışan bir ruh çıktı.
•Zeytin’in diz ameliyatı, anne sevgisinden yoksunluğu, Han’ı kaybettiği o kaza, bir yanda dostlarının can verdiği o meşum araba yangını, bir de iftira yüzünden okul tekrarı ve devasa sırlarla baş başa kalan bir kızın sessiz çığlığı bu.
•Zeytin; sevgiyi hüzün olarak tanımlayan, düştüğünde dokuz canlı bir kedi gibi ayağa kalkan ama aslında değer gördüğü yerden yaralanmış o küçük kız çocuğu. Onun o şeytani hırs dediği şey, aslında bu dünyada hayatta kalma çabasıymış. Zeytin beni güldürdü, sinir etti ama en sonunda o yaşları gözümden bir bir akıttı.
•Green flag Şafak’ın hikayeye dahil oluşu ise tüm taşları yerinden oynatıyor aslında taşların yerini oturmasına da yardımcı oluyor.
•Kitabın en sevdiğim yanı, geçmişin o kadar gizemli ve birbirine dolanmış şekilde ilerlemesi bir noktada düğümler öyle bir patlak veriyor ve şimdiki zamanda çözülmeye başlıyor ki, resmen beynim yandı, Zeytin ben oldum resmen
•GUNIGNA mahlaslı genç yazar arkadaşımın kalemine gerçekten sağlık. Piyasadaki o mıç mıç aşk hikayelerinden veya klişe mafya kurgularından çok uzak, bambaşka bir soluk. Öylesine akıcı ve duru ki, 500 sayfanın nasıl bittiğini anlamıyorsunuz bile. Psikolojik analizler tokat gibi çarpıyor.
Kitabın içine serpiştirilen, yazarın kendi kaleminden çıkan şiirler ve şarkılar ise hikayenin ruhunu bambaşka bir yere taşımış. Okumayan kalmasın
Yazarımızın kalemine sağlık
Kitap ile ilgili düşüncelerinizi yorum bırakabilirsiniz
Okumayı ihmal etmeyin
im t u b i s ʚĭɞ