·128 syf.····Okunma: 22 Nisan 2026 14:41 Sesten Az Önce
Her cümlesinde kendinizden bir parça bulacağınız bir kitap önerisi ile geldim
Oyunculuğunu çok beğendiğim sevgili @murataygen ‘in kitabını okuyacak olmak beni çok heyecanlandırdı, deneme türünü okumayı seven ben, Sesten Az Önce kitabına da hevesle başladım..
Cümleleri okudukça kendimden parçalar buldum. Hepsi dolu dolu, altı çizilesi cümleler sayesinde kitap su gibi aktı.
İçinizden geçen bazı hisler vardır ya, sözlere dökemediğiniz ama hep içinizde bir yerlerde olanlar, işte bu kitap o hislerin kaleme dökülmüş hali.. Her cümle hislerinize tercümanlık ediyor, ‘evet, tam da böyle hissediyorum ‘ dedirtiyor.. Kendinizi aynı cümleyi defalarca okurken ve ister istemez tüm kitabın altını çizerken buluyorsunuz.
Sonunda ise,
“Okurken kendini bulduysan, kaybolduğun bir yer vardır hâlâ.
Bu kötü bir şey değil”
Yazısı, yazarın bence okuyucusunu çok iyi tahlil ettiğini gösteriyor
İnsan kendine getiren, kadın erkek ilişkilerini anlatan, anne-baba olmakla alakalı nokta atışı tespitler sunan, aşktan, hatırlamaktan, yalnızlıktan ve hissettiğimiz bütün duygulardan oluşan 128 sayfalık bu kitap içten bir anlatım, akıcı bir üslupla yazılmış ve bittiğinde GÜNLERCE İÇİNİZDE DOLAŞACAK
Alıntılar
Zamanın ilacı olduğu düşüncesi, sorumluluğumuz zamanının omzuna yıkmak gibi.
Kimi acı kalmalıdır ki insan bir daha aynı çukura düşmesin.
Bir şeyin gelmemesi, bazen seni korur. Gelmesi bazen seni sınar… yanlış zamanda açan çiçek, rüzgârda kırılır.
… Bazen en nazik hayır bile bir bıçağa dönüşebilir.
Kırılgan olmak, "dayanıksız" olmak değildir. Kırılgan olmak, "hissedebilir" olmaktır. Cam kırılır diye değersiz değildir; tam tersine, kırılabilir olduğu için dikkat ister. İnsan da öyledir.