2026 41. kitabı
Pedro Almodóvar / Son Rüya Merhaba Klasik bir romandan ziyade öykü derlemesi olan bu kitabı okudum.Almodóvar, 1960’ların sonundan günümüze kadar farklı dönemlerde yazdığı 12 kısa hikâyeyi bir araya getirmiştir. Hikâyeler tamamen kurgu gibi görünse de aslında yazarın hayatından, annesinden, çocukluğundan ve sinema kariyerinden derin izler taşır. Kitapta kara mizahtan dramaya, gotik hikâyelerden pop kültür yansımalarına kadar geniş bir yelpaze var. Extremadura bölgesinde 25’li yaşlarında görüntüsüyle dikkat çeken kadın kimseyi umursamadan kayıtsızca yürüyordu. Salezyen papazlara ait bir okulun yolunda ilerliyordu. Okul müdürü papazla kardeşi hakkında görüşmek istiyordu. Luis Rodríguez Bahamonde hakkında. Giyimi ucuz bir kadını andırıyordu ve şehvetli hareketleri ise papazları oldukça rahatsız ediyordu. Kardeşinin ölümünü haber vermek için giden kadın papazın haberden son derece rahatsız olduğunu ve ağladığını görünce kardeşinden bahsetmeye devam eder. Kardeşinin ölmeden önce edebiyata yönelmesini ve kompozisyonlarını hala sakladığını anlatır. Müdürü oldukça etkileyecek hatıraları okumaya başlar. -Din adamı konumumuza rağmen bizi insani ıstıraptan koruyan herhangi birşey yok. Syf:25 - Eğer bizi hayvanlardan ayıran bir şey varsa, sevgili Luis, bu bizim baştan çıkabilen varlıklar olmamızdır, biz günah işleyebiliriz çünkü seçim yapma yetimiz var. Syf: 32
Son RüyaPedro Almodovar · Doğan Kitap · 202619 okunma