Puan vermedi·272 syf.····Okunma: 22 Nisan 2026 20:18 Lukas Maher, ‘Yanlış Bilinen Psikoloji’ adlı eserinde popüler psikoloji ile gerçek psikoloji arasındaki farkı bilimsel ve sosyal perspektiflerden ele alarak bu durumu açıklayan bir anlatı sunar.
Modern psikoloji terimlerinin hızlıca hayatımıza giriş yapmasının yarattığı kafa karışıklıklarına çözüm olarak bu eserinde daha net çizgide bir anlatım biçimi ortaya koyar.
Lukas Maher’in her kitleden okurun rahatlıkla anlayabileceği anlatım biçimi sayesinde kitabı anlamak daha kolay hale gelir.
İnsanların sosyal varlıklar olduğunu anlatan yazar ilişkileri daha net anlayabilmek için birlikteliğin bir ihtiyaç olduğu gerçeğinin de göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtir.
Popüler psikolojinin dayattığı kalıp yargıların yerine daha gerçekçi yaklaşımların anlatıldığı bu eser biz okurlara daha sağduyulu bir bakış açısı kazandırır.
Sağlıklı kişilik özellikleri,ihtiyaçlar,değerler ve duygu düzenlemelerindeki eksiklikler konusunda daha doğru bilgi sahibi olmak için önerebileceğim bir kitap.