Eğitim Evde Başlar
2026 1. kitabı
Okunma: 23 Nisan 2026 00:10
"Çocuğun asıl okulu, annesinin kucağıdır." Eğitimin sadece okul duvarları arasına sıkışmış, akademik bir süreç olduğunu sanıyorsak yanılıyoruz. Davut Can, bu kitabıyla biz ebeveynleri çok tatlı ama bir o kadar da sarsıcı bir gerçekle yüzleştiriyor: Çocuğumuzun ilk ve en etkili öğretmeni biziz. Kitapta beni en çok etkileyen ve sizin de dikkatinizi çekecek olan güçlü yönler şunlar Teori Değil Hayat: Sıkıcı akademik terimler yok; yaşanmış hikayeler ve samimi bir sohbet dili var. Okurken yazarla karşılıklı çay içiyor gibi hissediyorsunuz. Farkındalık Aynası: "Televizyon ve internet mi çocukları eğitiyor, yoksa biz mi?" sorusunu sordurarak dijital dünyanın eğitimdeki boşluklarımızı nasıl doldurduğunu çok güzel özetlemiş. Uygulanabilir Tavsiyeler: Sadece sorunu söyleyip bırakmıyor; evin içindeki huzurun, disiplinin ve doğru iletişimin formüllerini pratik bir şekilde sunuyor. Eğer çocuğunuzun sadece başarılı değil, aynı zamanda karakterli ve mutlu bir birey olmasını istiyorsanız; okuldan mucize beklemek yerine bu kitabı rehber edinebilirsiniz. Unutmayın, okul bilgi verir ama karakteri aile inşa eder. Kesinlikle kitaplığınızda bulunması ve dönüp dönüp okunması gereken bir başucu eseri.
Düşünce
Eğitim Evde BaşlarDavut Can · Hayat Yayıncılık · 201629 okunma