Amcasının ölümü üzerine geldiği Ünye’den bir türlü dönemeyen Mesut Akarsu, uğradığı silahlı saldırıdan sağ kurtulur. Canına kastedenleri bulup cezalandırmak için güvenli, pahalı ve lüks teçhizatlarıyla sert bir mücadeleye girişir.
Hikaye ilerledikçe bireysel bir öç alma öyküsünden sıyrılarak siyasetin, paranın ve gücün belirlediği kirli ilişkiler ağını gözler önüne sererek karanlık bir dünyanın kapılarını aralamaktadır. Bununla birlikte, haklılığın etik değerlerden ziyade güç ilişkileriyle "adalet adaletsizliği himaye ediyor" tablosunu şekillenmektedir.
Kitap boyunca yalnızlık, şiddetin bir dil haline gelmesi, suçun meşrulaştırılması ve insanın çıkarcılığı yazarın akıcı üslubuyla işlenip sürükleyici bir intikam hikayesidir.
Yazarın, bu kitabıyla birlikte dokuz kitabı vardır. "Zarar Vereceksin" , Orhan Kemal Roman Armağanı ödüllü eseri "Çıplak ve Yalnız" kitabının devamı niteliğinde olan son romanıdır. Beğenerek sayfalarını çevirdiğim bu eseri okuyacak olanlara tavsiyem, bu iki kitabı birlikte okuyunuz.