Türk sinema tarihçisi ve yazar Giovanni Scognamillo’nun kaleme aldığı "Mumyanın Mezarı". Scognamillo, özellikle fantastik, korku ve gotik edebiyat üzerine Türkiye’deki en yetkin isimlerden biri olduğu için bu eser, türün meraklıları için oldukça özel bir yere sahip. Bana çok hitap etmeyen karışık bulduğum ilk bölümlerden itibaren başlayacak sandığım bir ama öyle olmayan kitap oldu. Kitap parça parça hikayelerden oluşuyor öncelikle asıl kitaba ismini veren "Mumyanın Mezarı" kitabın sadece yetmiş sayfasından ibaret diğer olaylar ne alaka cidden anlamadım.
Eser bazı okurlar için hikayenin daha da genişletilmeye müsait olduğu hissi uyanabilir; karakter gelişiminden ziyade "olay ve atmosfer" ön plandadır. Fantastik ve gotik edebiyata aşina olmayan okurlar için bazı betimlemeler veya temalar başlangıçta alışılagelmişin dışında kalabilir. Eğer çok kanlı, "slasher" tarzı veya çok hızlı aksiyon içeren modern bir gerilim romanı bekliyorsanız, kitabın temposu size biraz yavaş veya daha çok "atmosfer odaklı" gelebilir. Yine de, türün hayranları için gerilimli atmosfer ve gizemli olaylarla dolu bir okuma deneyimi sunuyor. Her kitapseverin kütüphanesinde genel bir yer bulmaktan ziyade, belli bir zevk anlayışına sahip okurları hedefleyen bir eser. Eğer bir kitabı okurken olayların hızından ziyade, yaratılan dünyanın kasvetini, kokusunu ve rengini hissetmekten keyif alıyorsanız bu kitap tam size göre.
Keyifli okumalar.