2026 20. kitabı
Karanlığın Durduğu Yer | Kitap Yorumu Liska , büyünün korkunç bir şey olduğuna inanır ve büyücülerin canavardan farkı yoktur. Kendi içindeki büyü yeteneğini bastırmak için elinden gelen her şeyi yapmıştır fakat bu çabası felaketle sonuçlanmıştır. Artık tek isteği vardır; Büyü yeteneğinden sonsuza dek kurtulmak. Ve bunun için ruh ormanına gidip eğreltiotu çiçeğini koparıp dileğini kullanarak sonsuza dek kurtulacaktır. Ama ormanın muhafızı Leszy tarafından yakalanır ve anlaşma yaparlar. Çiçek karşılığında bir yıl boyunca Leszy'e hizmet edecektir. Kitabı bu kadar seveceğini asla düşünmüştüm. Yazar öyle bir evren kurmuş ki ba-yıl-dım. İlk bir 60 - 70 sayfada kurgunun içine girmekte zorlandım. Çünkü olaylar yavaş ilerliyordu ama sonra öyle bir akıcı hâle geldi ki elimden bırakmadım. Son bölümün öyle olacağını ise asla beklemiyordum. Bu yüzden bir hafta kitap okumayıp sadece o sonu düşündüm. Kalbim hâlâ yaralı... Leszy'nin geyik formuna dönüşmesi, sahip olduğu güç, Liska'dan uzak durmaya çalışması ama yapamaması Çok güzeldi. Geçmişini öğrendiğimiz bölümde çok üzüldüm. Liska...Onu çok seviyorum Gücünü kontrol etmeye çalışması , kontrol edemediğinde ortaya çıkan felaketler ama Leszy için savaşması çok çok güzeldi. Jaga ve Maksio ile olan sahnelerini keyifle okudum. Tabii onlar hakkındaki gerçeği öğrenince bir şok olmadım değil... Sürekli bir beklenmedik şeyler oldu ve ben aşırı keyif aldım. Yazarın kalemi çok iyiydi. İlahi bakış açısıyla yazılmış bir eser ve aynı zamanda içinde çok fazla değişik kelime olmasına rağmen akıcı bir şekilde okunuyor. O sonu kabullenemesemde olması gereken o gibiydi...Sadece biraz eksiklik vardı. Biraz daha okumak isterdim. Tek kitap , büyülü orman , sırlar, slow burn, Slav mitolojisi , güzel - çirkin temalarını seviyorsanız kesinlikle öneririm
Karanlığın Durduğu YerA. B. Poranek · Guardian Yayınevi · 202542 okunma