·360 syf.····Okunma: 20 Nisan 2026 15:25 #kitapyorumu
Chloe Davis, on iki yaşındayken ailesiyle birlikte yaşadığı Louisiana’nın küçük kasabasında korkunç bir yazın içinden geçiyor; altı genç kız birer birer ortadan kayboluyor. Yaz sona erdiğinde ise sarsıcı gerçek ortaya çıkıyor: Chloe’nin babası cinayetleri üstleniyor ve ömür boyu hapse gönderiliyor. Bu olayın ardından Chloe ve ailesi, yıkılmış hayatlarının içinden yeniden çıkmaya çalışıyor.
Aradan yirmi yıl geçiyor. Chloe artık Baton Rouge’da yaşayan bir psikolog olarak hayatını kurmaya çalışıyor, yaklaşan düğünüyle birlikte kendine ait bir düzen inşa ediyor. Ancak danışanlarını dinlerken zaman zaman kendi kontrolünü de kaybediyor gibi hissediyor. Tam bu sırada şehirde iki genç kız peş peşe kayboluyor ve geçmişin o karanlık yazı yeniden gün yüzüne çıkıyor. Korku ve şüphe giderek artarken Chloe için her şey tekrar kabusa dönüşüyor. Ya geçmiş peşini bırakmıyor ya da Chloe gerçeğe adım adım yaklaşıyor.
Karanlıktaki Kıvılcım, geçmişte yaşanan bir dizi kayboluşun gölgesinde büyüyen bir hikayeyi anlatıyor. Yıllar önce küçük bir kasabada yaşanan olaylar, zamanla kapanmış gibi görünse de aslında hiçbir şey tam anlamıyla geride kalmıyor. Günümüzde yeniden ortaya çıkan benzer kayboluşlar, geçmişle bugün arasında görünmez bir bağ kuruyor. Hikaye, bu eski olayların izini sürerken okuru da yavaş yavaş o karanlık atmosfere çekiyor. Büyük sürprizlerden çok, adım adım ilerleyen ve gerilimini zamana yayan bir anlatımı var.
Parça parça ortaya çıkan bilgilerle geçmişte ne olduğuna dair tablo yavaşça netleşiyor. Özellikle sonlara doğru hikaye toparlanıyor ve başta dağınık gibi duran detaylar bir araya geliyor. Hissederek okuyacağınız bir gerilim romanı arayışındaysanız şans verebilirsiniz.
@altinkitaplar