2026 12. kitabı
Okunma: 24 Nisan 2026 14:53
Son zamanlarda okuduğum en iç ısıtan kitaplardan biri oldu! Konusu çok etkileyici: Jo, bir ayrılık sonrası sığındığı eski bir kırtasiye dükkanında hem başkalarının hem de kendi hayatının gizemlerini çözüyor. Hikayesi de akıcılığı da harikaydı, mutlaka şans verin! Londra’nın o huzurlu ama hüzünlü atmosferinde, dayısının kırtasiye dükkanına sığınan Jo, orada sadece defterler bulmuyor. Hayatın gürültüsünde kaybolmuş “sessiz” insanların içindeki fırtınalara bir ayna tutan bu kitap, bize hatırlatıyor: “Kimse sadece göründüğü kişiden ibaret değildir.” Biz başkalarının hikayelerini dinlerken, aslında kendi sessizliğimizde kendimizi arıyoruz. Sally Page, Başlangıçlar Kitabı’nda iyileşmenin tek kişilik bir yolculuk olmadığını gösteriyor. Jo, krtasiye tutkusuna sarılarak bir nebze mutluluğu yakalarken, dükkana gelen o eşsiz karakterler Rahibe Ruth, bir dövmeci, yazar adayı Malcolm, Eric onun hayatına dokunuyor. Bu 52 yıllık dükkan, Jo için bir toparlanma süreci olurken, hepimizin hayatında bir yer tutmuş duyguların derinliklerine iniyor. Yazar bize şunu hatırlatıyor: “Olabileceğin şey olmak için hiçbir zaman geç değildir.” Eğer hayatın gürültüsünde kendi sesinizi kaybettiğinizi hissediyorsanız, Janice ve Jo’nun bu samimi dostluğuna siz de ortak olun. Bazen yeni bir başlangıç için gereken tek şey, birinin size “Senin hikayen ne?” diye sormasıdır.
Başlangıçlar KitabıSally Page · The Kitap Yayınları · 202686 okunma